På tampen av august kom nyheten om at Poor Rich Ones, som ga seg for 13 år siden, skulle gjenforenes for én konsert. Men det har ikke vært tretten år helt uten en lyd fra Poor Rich Ones. Bare nesten. For fem år siden, da frontfigur Willy Marhaug skulle gifte seg, spilte nemlig Poor Rich Ones tre låter i bryllupet.

– Jeg tror det ble tent en gnist den kvelden. Det var veldig fint å spille sammen igjen. Det var klemming og masse god stemning, forteller Marhaug, aka William Hut til BA.

Lange økter

Etter å ha hatt kontakt på e-post høsten gjennom møttes bandet i Bergen tirsdag denne uken. Da BA kom innom var det på bandets andre øving på 13 år. Vi treffer dem i et trangt øvingslokale i Falcogården under Puddefjordsbroen.

– Vi har to lange økter hver dag nå frem til lørdag. En økt på dagtid mellom 10 og 15 og én økt etter klokken 19 på kvelden. Vi har jo unger som må legges, sier Hut.

Tor Sørensen, som var bassist fra 1996 og frem til bandet ga seg i 2002, er litt overrasket over hvor raskt det har gått å gå inn i Poor Rich Ones-materien igjen.

– Her sitter vi altså, fem karer og det har gått tretten år. Det føles egentlig ikke som om det er mer enn en uke siden vi spilte sammen sist. Ting dukker opp igjen ganske raskt, forteller han.

Ingen mimrekveld

Comebackene har kommet på løpende bånd den siste tiden, både i det bergenske og norske musikklandskapet. Tidligere denne uken annonserte Cloroform at de gjenoppstår etter seks år og gir ut ny plate i mars.

Et gjenforent a-ha var også i Bergen denne uken for å annonsere en konsert i mai neste år. Neste helg gjenforenes Ephemera. Poor Rich Ones har ingen videre planer etter Garage-kvelden.

– Nei, det er ingen planer. Vi gjør denne konserten og den skal bli veldig bra. Det er ikke noen mimrekveld, samtidig som vi heller ikke skal spille tre nye låter, liksom, presiserer Hut.

– Faktisk har vi ikke mimret om gamle dager i det hele tatt mens vi har holdt på disse dagene. Alt fokuset er rettet mot lørdag.

Samme publikum

– Har dere vurdert et comeback tidligere?

– Det har vært noen forespørsler, men de jeg har ikke fortalt om til de andre, sier Hut og ler.

– Dere har gitt ut tre studioalbum og én samleplate. Hva kommer dere til å spille på Garage?

– Det blir låter som vi har et sterkt forhold til og som har fungert godt live før. Det er ikke til å stikke under en stol at settlisten sentrerer seg rundt de to albumene vi er mest fornøyd med - «Happy Happy Happy» og «From the Makers of Ozium».

– Hvor tror du Poor Rich Ones hadde vært i dag om dere hadde fortsatt?

– Det er umulig å si fordi jeg aldri har sett meg tilbake. Jeg ser alltid fremover og har holdt på med musikk siden den gang. Nå ser vi frem mot lørdag, først og fremst.

– Hvilket publikum tror dere at dere vil møte under comebackkonserten?

– Det er nok det publikummet vi forlot, sier Hut.

– Jeg tviler på at det kommer så veldig mange nye til, men ingenting hadde jo vært hyggeligere enn om det gjorde det, skyter Bjørn Bunes inn.