Derfor anmelder ikke BA Bruno Mars

BA anmelder ikke Bruno Mars-konserten i kveld.

BA anmelder ikke Bruno Mars-konserten i kveld. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Det er på tide å si at nok er nok. Også «superstjerner» må tåle å bli avbildet av pressefotografer.

DEL

KommentarBA sine utmerkede fotografer er ikke velkommen når Bruno Mars spiller opp til konsert på Koengen. Heller ikke andre fotografer slipper inn. Det er ikke første gang store navn nekter pressefotografer tilgang, men nå har vi fått nok. Når artistene vil ha full kontroll på hvordan de fremstå i redaktørstyrte medier, har vi rett og slett ikke noe valg.

I stedet for å vurdere konserten, slik vi pleier, bruker vi heller tiden på dekke folkelivet og ta pulsen rundt i byen denne tirsdagen. Med bilder av feststemte og sommerglade bergensere.

Dessverre er det blitt vanligere og vanligere at artister nekter fotografer tilgang til sine konserter. De vil nemlig ha full kontroll på hvordan de fremstår i mediene. Det faktum at hver eneste konsertgjenger har en mobiltelefon med kamera, og dermed kan ta bilder, gjør ingen forskjell.

Artistene vet jo at det er kraft i presse-fotografiet. Derfor nektes seriøse medier å bruke egne fotografer, men står fritt til å bruke artistens egne bilder. Det blir som å bruke et reklamebilde. Det viser en sminket versjon av virkeligheten slik artisten vil at du skal se den.

Konsertarrangør Bergen Live, med Frank Nes i spissen, har lite skyld og fortjener ingen kritikk. De har sine kontraktsforhold til artisten som må respekteres.  Jeg vet også at Bergen Live i det lengste forsøker å få artistene til å droppe fotoforbud, og det hender stjernene tar til fornuft etter en prat med Nes og hans medarbeidere.

Bergen Live fortjener all honnør for å servere toppartist etter toppartist til bergenspublikummet. De gjør denne byen enda litt bedre for hver konsert. Det håper jeg de fortsetter med.

Men arrangøren kan få klar og tydelig beskjed om at i Norge er det ikke lov å nekte pressefotografer på jobb for seriøse, redaktørstyrte medier tilgang til store arrangementer i offentligheten. Det kan politiet gjøre, eller våre folkevalgte politikere.

Går alle de største byene i Norge sammen om det, har selv «superstjernene» lite å stille opp med. I mellomtiden vil vi gjøre det vi kan for å ta gode bilder som kan følge treffende anmeldelser. Når det ikke blir mulig vil vi heller ikke anmelde.  

Artikkeltags