Sjekk hvor mye Walker har donert til Barnekreftforeningen

Alan Walker har donert en kvart million kroner til Barnekreftforeningen.

Alan Walker har donert en kvart million kroner til Barnekreftforeningen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Musikkstjernen fra Fana har donert litt over 250.000 kroner til Barnekreftforeningen.

DEL

Et digitalt kjedebrev har engasjert nordmenn de siste ukene og skaffet millioner til Barnekreftforeningen.

Kjedebrevet går ut på å samle inn likerklikk og kommentarer, og etter 24 timer donere et beløp ut ifra hvor mange klikk og kommentarer man har fått. Deretter skal man utfordre andre til å starte ny innsamling.

– Jeg så det var noen utfordringer ute og gikk og tenkte å hive meg på, skrev Alan Walker i posten han la ut på sin private facebookprofil lørdag kveld.

– Dette blir dyrt, Alan!

I tillegg til likerklikk, som gir én krone, og kommentar, som gir fem kroner, har Walker også lagt til delinger som gir ti kroner.

Klokken 19 hadde Alan Walker fjernet donasjonstatusen på sin facebookprofil. Kort tid etter skrev musikkstjernen dette på sin profil:

«Hei alle! For noen fantastiske reaksjoner og tilbakemeldinger på min forrige post vedr. donasjon til Barnekreftforeningen. Etter 24 timer har vi klart å samle opp hele 62.564 likes, 24.648 kommentarer og 6.840 delinger.

Sammen har vi hjulpet barn som er rammet av denne forferdelige sykdommen. Er ydmyk og takknemlig for engasjementet dere alle viser. Tusen takk for alle klikk og bidrag. God søndag videre!»

Det resulterte i en sum på 254.204 kroner.

– Hatten av! Ikke bare en fantastisk artist, men også et fantastisk medmenneske! skriver en kvinne i kommentarfeltet.

– Dette blir dyrt, Alan! skriver en annen.

Største enkeltbidraget som har kommet inn

Fagsjef i Barnekreftforeningen, Britt Ingunn Wee Sævig, er helt overveldet over at Walker velger å donere penger til Barnekreftforeningen.

– Vi er så utrolig glad for at han tenker på denne pasientgruppen. Det er så raust at han velger å å fullføre innsamlingen når han får såpass mange likes og delinger. Det er vi utrolig takknemlige for, sier Wee Sævig til BA.

Hun påpeker at bidraget fra Walker er det største enkeltbidraget som har kommet inn.

Til TV 2 fortalte Anja Haug Tronrud, kommunikasjonsrådgiver i Barnekreftforeningen, at de har fått inn over syv millioner kroner, noe som ikke inkluderer de største pengesummene som har kommet inn på en egen gavekonto – fordi beløpet sprenger maksgrensen på Vipps.

– De siste døgnene har det kommet inn én million kroner, så vi ser absolutt en økning. Og det ser ikke ut til å dabbe av helt ennå, sa kommunikasjonsrådgiveren til TV 2.

Forskes for lite på barnekreft

Wee Sævig forteller til BA at det er vanskelig å tro det som nå skjer. 

– Det er ganske spesielt å se hvor mye penger det kommer inn via Vipps hver eneste dag.

Hun sier at alle pengene kommer til å gå uavkortet til Barnekreftforeningen.

– Vi kommer nå til å ta kontakt med et fagmiljø for å diskutere på hvilken måte pengene best mulig kan komme til nytte. Vi vet fra før at det forskes for lite på barnekreft, sier Wee Sævig.

Alan Walkers manager Gunnar Greve, sier at de ikke til å kommentere noe i henhold til dette, men viser til Walkers facebookprofil.

Artikkeltags