«Artisten har i dag med tungt hjerte meddelt Nobels Fredspriskonsert og for konserten at han er dessverre nødt til å kansellere den annonserte opptredenen under årets Nobelkonsert i Oslo, 11. desember», heter det i en pressemelding fra Walkers plateselskap MER.

Den unge bergenseren har kansellert flere planlagte promoaktiviteter, studioarbeid og konsertvirksomhet i både inn- og utland i november og desember.

«Til tross for sin unge alder har artisten prestert og levert på høyt internasjonalt nivå, i tråd med sine musikalske og profesjonelle ambisjoner. Etter en grundig vurdering, i samråd med sine rådgivere og nærmeste pårørende, har artisten og hans støtteapparat besluttet at det er nødvendig å nedjustere aktivitetsnivået i tiden som kommer. Dette for å unngå å bli utbrent og syk. Som en konsekvens av dette vil artisten være delvis sykemeldt i en kortere periode», skriver Gunnar Greve i Walkers management og plateselskap MER.

«Alan så med glede og forventning frem mot å opptre under konserten, men håper publikum og fans har forståelse for det vanskelige valget han har tatt og anerkjenner dette som en riktig beslutning i en vanskelig situasjon», heter det i pressemeldingen.