Gå til sidens hovedinnhold

Roses opp i skyene

Artikkelen er over 4 år gammel

«Sensasjonelt», «trollbindende», «intens lidenskap» og «verdensklasse» er noen av lovordene Eikanger-Bjørsvik musikklag får i kåring.

[Avisa Nordhordland] Det britiske tidsskriftet 4barsrest har kåret Eikanger-Bjørsvik musikklag (EBML) til vinner i alle de fem kategoriene der EBML var nominert. Dermed er EBML det første musikklaget utenfor De britiske øyene som får den gjeve tittelen «Band of Year».

I tillegg til at hele korpset fikk denne utmerkelsen, ble Ingar Bergby kåret til både årets dirigent og årets nykommer, David Morton ble årets musiker, og fremføringen EBML gjorde under EM, ble årets konsertfremføring.

Trollbinder og lamslår

Tidsskriftet er ikke tilbakeholdne med skrytet av de musikalske prestasjonene til EBML.

Musikklaget som helhet blir omtalt som en klar vinner som når de store høydene med musikken sin.

– Superlativene har allerede blitt sagt om spillingen deres, og alle er helt presise, skriver 4barsrest.

Les også

EM-mestrene ble møtt av et folkehav på Flesland

Ingar Bergby blir omtalt som en dirigent med intens lidenskap, og med innsiktsfulle fortolkninger av musikken som skiller seg ut på en slik måte at det inspirerer musikerne og lamslår publikum.

– Han får frem skjulte lag med tekstur, detaljer og balanse i den komplekse musikken som er trollbindende, skriver tidsskriftet.

Med sitt comeback etter 19 år får han også prisen for årets nykommer, takket være at han ifølge tidsskriftet har stått for noen av de meste minneverdige opplevelsene i hele dette året.

Ikke en feil hele sesongen

Også David Morton blir rost opp i skyene av et entusiastisk dommerpanel for sine prestasjoner som førstekornett.

– Han ledet de suverene nordmennene med en fantastisk selvtillit, kunst og trygghet. Han satte ikke en fot feil hele sesongen. Han er en musiker som har kommet veldig langt og som har blomstret til en musiker i verdensklasse gjennom hardt arbeid og mye støtte fra musikklags-familien og venner i Norge.

En sensasjonell opplevelse

Det store høydepunktet tidsskriftet stadig vender tilbake til, er EBML sin prestasjon under EM i brass tidligere i år, hvor EBML mellom annen fremførte «Fraternity».

– Denne fremføringen var spesiell, virkelig veldig spesiell. De som var heldige nok til å ha fått høre det vil kunne bekrefte dette: Det var sensasjonelt.

Kommentarer til denne saken