I Stavanger deltok 38 korps i NM skolekorps brass denne helgen. Med imponerende 99 poeng gikk Tertnes skoles musikkorps helt til topps og kan nok en gang kalle seg norgesmestre.

LES OGSÅ: Gull til Tertnes og Ulriken

På andreplass kom Manger Skulemusikklag, mens tredjeplassen gikk til Ytrebygda Skolekorps. Altså var Hordaland suvernet best i NM skolekorps brass.

Midtun til topps

I Larvik ble det i helgen arrangert nok et norgesmesterskap, nemlig NM skolekorps janitsjar. Der havnet Midtun skoles musikkorps øverst på pallen med 97 poeng.

De to øvrige pallplassene i janitsjar gikk til Gjallarhorn fra Oslo, mens Nes Skolekorps fra Akershus tok tredjeplassen.

Ingunn Bratland er leder for Tertnes skoles musikkorps. Hun hadde med seg 32 musikanter i alderen 11 til 19 år til Stavanger, totalt var reisefølget på omkring 80 personer.

FIKK DU MED DEG DENNE? Tertnes skoles musikkorps spiller «The Fox»

– Det gikk veldig, veldig bra med spillingen vår. Vi fikk mange positive tilbakemeldinger fra publikum i salen, og det er alltid kjekt. Men det er dommerne som dømmer, og vi turde ikke slippe jubelen løs før vi fikk resultatet, sier Bratland til BA.

Jubel i taket

Og da resultatene forelå, viste de at Tertnes hadde fått hele 99 av 100 mulige poeng.

– Det er ikke ofte det blir gitt så høy poengsum i skolekorps-NM. Dessuten var vi hele tre poeng foran de som kom på andreplass, det er også uvanlig i konkurransesammenheng at det er så stor avstand mellom de beste korpsene, sier Bratland.

Hun forteller at jubelen sto i taket og lettelsen var stor da korpset fra Tertnes ble annonsert som vinnere. De er nybakte europamestre fra 1. mai i år, og måtte finne seg i å ha et stort favorittstempel før NM. De var også regjerende norgesmestre etter at de vant konkurransen i fjor også.

– De har nok følt på et press fordi vi nettopp på europamestre, men vi har hatt kort tid på å øve inn stykket. Nå er vi bare veldig fornøyde og veldig glade, smiler Bratland.