Slik jubler nybakte norgesmestre

Tertnes skoles musikkorps jubler over nok en norgesmestertittel. Den fjerde siden 2009.

Tertnes skoles musikkorps jubler over nok en norgesmestertittel. Den fjerde siden 2009. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

I helgen har Hordalands-korps nesten gjort rent bord i to norgesmesterskap.

DEL

I Stavanger deltok 38 korps i NM skolekorps brass denne helgen. Med imponerende 99 poeng gikk Tertnes skoles musikkorps helt til topps og kan nok en gang kalle seg norgesmestre.

LES OGSÅ: Gull til Tertnes og Ulriken

På andreplass kom Manger Skulemusikklag, mens tredjeplassen gikk til Ytrebygda Skolekorps. Altså var Hordaland suvernet best i NM skolekorps brass.

Midtun til topps

I Larvik ble det i helgen arrangert nok et norgesmesterskap, nemlig NM skolekorps janitsjar. Der havnet Midtun skoles musikkorps øverst på pallen med 97 poeng.

De to øvrige pallplassene i janitsjar gikk til Gjallarhorn fra Oslo, mens Nes Skolekorps fra Akershus tok tredjeplassen.

Ingunn Bratland leder i Tertnes skoles musikkorps.

Ingunn Bratland leder i Tertnes skoles musikkorps. Foto:

Ingunn Bratland er leder for Tertnes skoles musikkorps. Hun hadde med seg 32 musikanter i alderen 11 til 19 år til Stavanger, totalt var reisefølget på omkring 80 personer.

FIKK DU MED DEG DENNE? Tertnes skoles musikkorps spiller «The Fox»

– Det gikk veldig, veldig bra med spillingen vår. Vi fikk mange positive tilbakemeldinger fra publikum i salen, og det er alltid kjekt. Men det er dommerne som dømmer, og vi turde ikke slippe jubelen løs før vi fikk resultatet, sier Bratland til BA.

Tertnes skoles musikkorps fikk 99 poeng i NM 2016.

Tertnes skoles musikkorps fikk 99 poeng i NM 2016. Foto:

Jubel i taket

Og da resultatene forelå, viste de at Tertnes hadde fått hele 99 av 100 mulige poeng.

– Det er ikke ofte det blir gitt så høy poengsum i skolekorps-NM. Dessuten var vi hele tre poeng foran de som kom på andreplass, det er også uvanlig i konkurransesammenheng at det er så stor avstand mellom de beste korpsene, sier Bratland.

Hun forteller at jubelen sto i taket og lettelsen var stor da korpset fra Tertnes ble annonsert som vinnere. De er nybakte europamestre fra 1. mai i år, og måtte finne seg i å ha et stort favorittstempel før NM. De var også regjerende norgesmestre etter at de vant konkurransen i fjor også.

– De har nok følt på et press fordi vi nettopp på europamestre, men vi har hatt kort tid på å øve inn stykket. Nå er vi bare veldig fornøyde og veldig glade, smiler Bratland.

Artikkeltags