Videoen til sangen er filmet både på Ulriken, Fløyen og Troldhaugen, samt ved Vøringsfossen og på Bryggen.

Den ble lagt ut tidlig søndag morgen med følgende tekst fra Kyrre Gørvell-Dahll selv:

«Friends and family are what inspire me. I really wanted to make a video filmed in my hometown and around Norway showing where I find my inspiration!»

Begeistret direktør

Til NRK Hordaland, som først skrev om videoen, sier reiselivsdirektør Anders Nyland at videoen har en «uvurderlig» markedsføringsverdi.

– Skulle vi laget en reklamefilm som dette, med en influenser av Kygo-format, hadde det kostet millionbeløp. At Kygo forteller denne historien på denne måten er gull verd for promoteringen av Bergen og bergensregionen, sier Nyland til statskanalen.

Direktør for Fløibanen, Anita Nybø, er også fra seg av begeistring etter å ha sett videoen.

– Jeg visste ikke om den før dere ringte. Herlighet for en fantastisk video. Snakk om å være stolt og ekte bergenser, sier Nybø om Kyrre Gørvell-Dahll.

Delt videoen

Hun var ikke klar over at Kygo og teamet hans hadde filmet på Fløyen og Fløibanen og ble derfor svært overrasket over å se bergenserens nyeste musikkvideo.

– Vi blir jo ekstra stolte når han så tydelig viser at han er stolt av byen sin, Fløyen og av fjellene rundt. Denne videoen viser jo akkurat det som vi i reiselivsnæringen ønsker å formidle, den kontrasten med nærheten til fjellene bare minutter fra bykjernen. Dette er rett og slett ekstremt god vestlandsreklame, og man skulle nesten tro det var et bestillingsverk fra reiselivet, ler Nybø.

Saken fortsetter under bildet.

Hun har umiddelbart delt musikkvideoen på Fløibanens Facebook-sider, og er ekstra glad for at videoen viser at Bergen er vakker også om høsten.

Nybø synes det var litt kjedelig at hun ikke visste om at det ble filmet på Fløibanen, men sier Kygo definitivt er «tilgitt».

– Det hadde vært gøy å vite om at de var der, men de er selvsagt i sin fulle rett til å filme uten at vi vet det. Dette gjorde bare overraskelsen desto større. Nei, dette var bare veldig positivt og gøy, sier Nybø begeistret.

Sett 150.000 ganger

Til NRK sier stefar og manager Jan M. Bjordal at Kygo er hjemmekjær, og at det stort sett er her han lager musikken sin.

– Kyrre vokste opp et steinkast fra Troldhaugen og er ikke alene om å finne inspirasjon til å lage musikk ved Nordåsvannet. Byfjellene bruker han til tur og trening når han er hjemme, sier Bjordal til NRK.

Klokken 2000 søndag kveld, cirka et halvt døgn etter at den ble lansert, har videoen over 150.000 visninger på Youtube og på Instagram har promoen av videoen blitt sett hele 350.000 ganger.

Videoen er produsert av Johannes Lovund og Colin Tilley, og både foreldrene, broren, kjæresten Maren Platou og kompiser er med i videoen, i tillegg til Kygo selv.

Alan Walker har for øvrig også laget en musikkvideo med solid Bergens-reklame. For to år siden slapp han musikkvideoen til «Alone» som blant annet ble spilt inn på Ulrikens topp.

Den er i skrivende stund sett svimlende 777.467.332 ganger!