Sigrid kåret til årets heteste popnavn

Sigrid på scenen under Bergenfest 2017.

Sigrid på scenen under Bergenfest 2017. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

BBC plasserer Sigrid Solbakk Raabe på topp i kåringen om årets heteste popnavn. – Veldig spennende, sier hun til BA.

DEL

– Dette er veldig stort, både for meg og hele teamet som har jobbet så hardt. Det er gøy og få igjen for all jobben. Vi må jo ha gjort noe rett, forteller Sigrid. Hun legger til at det nå er viktig å bruke momentet som følger med.

Hvert år har BBC den såkalte «Sound of»-kåringen der de velger ut den artisten de mener er mest lovende i det kommende året. Tidligere har artister som James Bay, Frank Ocean og Rag’n’bone Man vært nominert, mens Adele, Sam Smith og Jessie J har stukket av med tittelen.

Hvor viktig er dette?

– Det er en stor anerkjennelse. Store artister har jo vunnet denne prisen før meg. Det er ikke en direkte pekepinn på hvem som slår igjennom i 2018, men det er en stor greie.

Vestlendingen har fått en drømmestart på 2018, og er overbevist om at denne tittelen vil ha noe å si for det kommende året.

– Det er ikke sånn at vi kan sette oss ned og chille, men det er veldig spennende. Vi skal fortsette å lage bra musikk, og kose oss mens vi gjør det.

– Hva er målet for 2018?

– Litt urealistisk mål, men å få meg en katt. Selv om det sikkert ikke skjer, fordi jeg reiser så mye. Nei, vi skal spille og ha det kjekt, også håper jeg at jeg kan bli ferdig med albumet mitt, forteller vestlendingen.

Det er bare én artist som har tatt imot denne prisen i en lavere alder enn Sigrid, og det var Adele som 19-åring i 2008.

Dette skriver BBC om Sigrid på sine sider:

«Norway's Sigrid Solbakk Raabe only started making music four years ago, when her brother – who’s also a musician – told her he needed a new song for a gig just two weeks later. She’s a quick learner, though, rapidly finding her voice on a series of stunning Scandipop bangers that triggered a record label bidding war. But it’s her stage presence that really sets her apart – with a confidence and charisma that belies her 21 years.»

Artikkeltags