Gigantsuksessen til Kygo gir lite klingende mynt

Kygos inntjening for 2014 står ikke i samsvar med suksessen han har hatt.

Kygos inntjening for 2014 står ikke i samsvar med suksessen han har hatt. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Selv om Kygo har hatt enorm suksess verden over, så har det ikke gjenspeilet tykkelsen på lommeboken.

DEL

Kyrre Gørvell-Dahll eller Kygo som han er bedre kjent som, tjente ikke store summer i fjor, stor suksess på scenen til tross. 24-åringen kan skilte med gigasuksess med sine remikser. Han har publisert musikk på nettstedet Youtube. 2014 tall viser at Kygo hadde over 80 millioner treff på Youtube-siden sin. Samtidig tjente han 378 583 kroner på musikken sin samme år.

Sjefen sjøl

Sjefen for Bergen Live, Frank Nes, kan imidlertid fortsette å skape konsertliv for bergenserne. Han tjener også litt for strevet med sine 1,1 millioner kroner i inntekt i fjor. Nes og Bergen Live har gjort Bergen til en meget populær scene for internasjonale artister som Bruce Springsteen og Bob Dylan. Tidligere i høst fikk byens befolkning se Metallica på Koengen.

Tjener godt

Kurt Nilsen har til salt i grøten.

Kurt Nilsen har til salt i grøten. Foto:

Kurt Nilsen har vært på fjernsyn mer enn han har gitt ut plater den siste tiden. Bergensartisten står bokført med 3,7 millioner kroner i inntekt i fjor. Det betyr at musikken han har gitt ut, samt det å være TV-tryne har skapt klingende mynt i kassen for Kurt Nilsen.

Tjener lite

Aurora Aksnes tjener ikke mye på musikken sin ennå.

Aurora Aksnes tjener ikke mye på musikken sin ennå. Foto:

Artister som Thea Hjelmeland og Aurora Aksnes hadde ikke like mye inntjening i fjor. Førstnevnte tjente ikke et rødt øre i fjor - skal vi tro skattelistene for 2014. Aurora Aksnes tjente 248 kroner i fjor, til tross for enorm internasjonal anerkjennelse.  Thea Hjelmeland, som blant annet har vært å finne på DNS, står bokført med null i både inntekt og formue på skattelistene.

Dette betyr skattetallene

Lønnsinntekten oppført i skattelistene er ikke den samme som på lønnsslippen.

I skattelistene får du tre økonomiske opplysninger om personen du søker på: Formue, inntekt og skatt.

Men det er ikke summen på naboens lønnsslipp du kan hente ut fra skattelistene.

Det er nemlig den skattepliktige inntekten og formuen som fremgår av listene, i tillegg til den reelle skatteytelsen. Det er nettoinntektene som vises i skattelistene, den såkalte «alminnelig inntekt». Den viser lønnsinntekter og kapitalinntekter fratrukket alle fradrag, som for eksempel personfradrag, minstefradrag og lånerenter. Tallene er før skatt.

Derfor har de aller fleste en høyere lønnsinntekt enn hva nettotallene i skattelistene viser. Størrelsen på boliglån, sivilstatus, BSU-sparing er noen av faktorene som påvirker den skattepliktige inntekten.

For å søke, og for å se hvem som har søkt på deg, må du logge inn på skatteetaten.no.

Artikkeltags