Disse jentene fikk en drømmedag

Ariel Svardal (10), Mathilde Mikkelsen (11) og Mariell Mikkelsen (14  fikk nyte opplevelsen sammen med andre unge som vet nøyaktig hvordan kreften rammer. – Vi gleder oss til The Main Level og Marcus og Martinus, sier Mariell (14).

Ariel Svardal (10), Mathilde Mikkelsen (11) og Mariell Mikkelsen (14 fikk nyte opplevelsen sammen med andre unge som vet nøyaktig hvordan kreften rammer. – Vi gleder oss til The Main Level og Marcus og Martinus, sier Mariell (14). Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Mens unge fans kjempet om å stå fremst, fikk 60 heldige full VIP-behandling og knallplasser.

DEL

Det anslås at opp mot 15.000 publikummere var på plass under Vinterlyd på Festplassen lørdag ettermiddag.

Det var så mange folk at det ble trafikale problemer i sentrum, fordi ivrige skuelystne sto helt opp til Olav Kyrres gate.

Arrangørene måtte bortvise unge jenter som kom til området allerede klokken 0400 natt til lørdag. De fryktet for jentenes helse grunnet kulden.

Drømmedag

Vinterlyd er i regi av Kreftforeningen og P4. De turnerer landet rundt som en del av innsamlingsaksjonen Krafttak mot kreft. I flere norske byer steller de i stand konsert med en rekke artister, som alle preger norske hitlister for tiden.

60 heldige barn og ungdom fikk en helt spesiell dag. De fikk møte artistene i Grieghallen først, og fikk VIP-utsikt på Festplassen, til stor misunnelse.

Dette var en såkalt Treffpunktsamling, der barn som er pårørende til personer som er rammet av kreft kan samles.

– Det er hyggelig å møte folk som har vært gjennom det samme. De forstår mer hva det går i, sier Mariell Mikkelsen (14).

Hun og søsteren Mathilde (11) har opplevd at moren deres har slått kreften to ganger.

– Nå er hun helt frisk, sier de.

Se bildene fra konserten:

Lov å ha det gøy

Vilde Bang-Olsen (11) mistet faren sin til kreft i 2012. Hun har deltatt på samlingene siden.

– Det er veldig, veldig kjekt. Siden vi har snakket så mye om det her, så er det lettere å snakke om det med andre også, forteller hun ærlig.

Heldig: Vilde Bang-Olsen (11) var en av mange som tok bilder med artistene under førtreffet i Grieghallen. Her med Martinus fra Marcus og Martinus.

Heldig: Vilde Bang-Olsen (11) var en av mange som tok bilder med artistene under førtreffet i Grieghallen. Her med Martinus fra Marcus og Martinus.

I timene før konserten delte hun bord med Patrick Jørgensen (24) i Grieghallen. Han ble kjent da han i «Norske Talenter» rappet for moren sin, som døde av uhelbredelig kreft.

24-åringen åpnet samlingen ved å fortelle om hvor viktig det er å tenke positivt når livet plutselig blir snudd på hodet.

Moren hans var syk i 15 år.

– Det er som å drasse rundt på en mental trillekoffert, som du aldri kan sette fra deg. Da er det vanskelig å kose seg, sier han.

Rapperen fikk utløp for tankene gjennom musikken og det å være opptatt med andre ting.

– Jeg visste ikke om Treffpunktsamlingene. Heldigvis hadde jeg fritidsaktiviteter som holdt meg opptatt.

Patrick Jørgensen (24) vet hvor viktig det er å kose seg, selv om ting er tungt. – Musikken har vært veldig terapeutisk, forteller han.

Patrick Jørgensen (24) vet hvor viktig det er å kose seg, selv om ting er tungt. – Musikken har vært veldig terapeutisk, forteller han. Foto:

– Vil stå fremst

Klokken 1000 fikk de oppmøtte ta plass foran scenen på Festplassen. Noen ønsket seg god plass til selve konserten, mens andre sto klare til å hyle under lydprøvene.

Lørdag morgen var det snø i luften og et par plussgrader i Bergen sentrum.

Yvonne Gudmundsen (16) og Thea Raunsgard (14) satt plassert under et teppe mens det snødde.

– Vi kom tidlig for å kunne stå fremst, forklarte de.

Artikkeltags