I helgen kan du være spøkelse

Denne helgen blir det magisk helg på hovedbiblioteket når Harald Misje og resten av arrangørene av Det Nordiske Trolldomsakademi setter i gang rollespillhelg på hovedbiblioteket.

Denne helgen blir det magisk helg på hovedbiblioteket når Harald Misje og resten av arrangørene av Det Nordiske Trolldomsakademi setter i gang rollespillhelg på hovedbiblioteket. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Besøker du hovedbiblioteket denne helgen, blir du et spøkelse for en haug med trollmenn og hekser.

DEL

Lørdag blir Bergen Offentlige bibliotek i sentrum gjort om til Det Nordiske Trolldomsakademi. Fra lørdag skal 70 store og små engasjerte Potter-fans leve seg inn i J. K. Rowlings verden av hekser og trollmenn.

– Her skal vi overnatte, og vi har fått bruke hele biblioteket, sier en av initiativtakerne bak trolldomsakademiet, Harald Misje.

Biblioteket skal imdlertid holde åpent som vanlig på lørdagen. Da kan hvem som helst oppleve en liten bit av det som utspiller seg blant bøker og arkiv.

– De blir selvsagt spøkelser. Vi som rollespillere kommer ikke til å reagere på alle som kommer inn på biblioteket, sier Misje.

På hovedbiblioteket er det også ufattelig populært å låne bøker. Noen bøker har lange ventelister.

Umiddelbart fulltegnet

Helgens store happening er det venteliste på. Rollespillet, som er inspirert av Harry Potter-universet, er så populært at Misje og resten av ildsjelene kommer til å lage flere slike kvelder.

– Vi har venteliste på arrangementet denne helgen, sier Misje som selv skal være lærer på Det Nordiske Trolldomsakademi denne helgen.

Han har utviklet karakteren Mangfred Von Nachschatten, en lærer som tendenserer mot det litt onde.

– Jeg skal undervise i demonologi, sier han og smiler lurt.

Oppgaver og plot

Det er rundt 15 voksne som fungerer som lagledere. Det blir oppdrag gjennom hele helgen, og større plot.

– Vi har et plot der fanger fra Askøybanen (sterkt inspirert av Azkaban journ. anm.) har rømt. Dette må rollespillerne ordne opp i, sier Misje.

I Harry Potters verden har trollmannsskolen fire hus. Det Nordiske Trollmannsakademi har tre.

– Vi må holde oss unna Warner Bros. når det kommer til Harry Potter. Vi kan ikke bruke navn som linker oss direkte til Rowlings' verden, sier arrangøren.

– Sinnsykt kult

Per Vold har ansvaret for hovedbibliotekets ungdomssatsning. Han er i lykkerus over det som skal utspille seg på hovedbiblioteket.

– At noen vil gjøre dette er helt fantastisk. Det kuleste er at folk kan komme hit og oppleve å være midt i rollespillet, som spøkelser selvsagt, sier Vold til BA.

Den vanlige bruker vil oppleve et veldig annerledes bibliotekbesøk lørdag.

– Det blir veldig spesielt, sier en engasjert Vold.

Inspirasjon fra Danmark

Harald Misje fikk inspirasjonen til trolldomsakademiet hos venner i Danmark.

– Der leier de et slott i Polen og drar en helg gjeng for å rollespille i slottet. Det er ganske rått, sier Misje.

Danskene kaller sin trolldomsskole for College of Wizardry.

Det er femte gang Misje & Co. arrangerer akademiet. Siden første forsøk har det vært fulle hus. Ildsjelene bak har helst lyst å finne seg eg slott også.

– Vi drømmer om Bergenhus festning. Tenk å gjennomføre hatteseremonien der, sier Harald «Von Nachschatten» Misje.

Artikkeltags