Bandet avsluttet med «A Little Parade» før ekstranummer, og responsen var det ikke noe å si på. Og vel har sangene tålt årene som har gått.

LES OGSÅ: Festivalsjef for livet 

Hofseths evner som melodimaker har det aldri vært noen grunn til å tvile på. Og en sterk melodi, elegant arrangert og fremført av flotte musikere er aldri feil. Derfor var da også Hofseth og publikums gjenhør med «IX» en fin konsert.

Men likevel. Her står en av Norges fineste saksofonister gjennom tidene på scenen med musikere fra øverste hylle.

Og så virker det som om noe mangler.

Hvor er djevelskapen som gjerne skal ligge latent under selv den sarteste jazzlåt? Det er noe forutsigbart over stjernelaget. Naturligvis briljerer gitaristene Knut Reiersrud og Eivind Aarset i sine passasjer. Naturligvis er bandet tett og godt. Og nostalgien treffer sitt publikum. Det er som en tidsreise, en liten generasjon tilbake til jazzrockens gylne æra.

Les intervjuet med Bendik Hofseth: – Godt å være tilbake 

Visst er det vakkert. «Say no more», «Preparing Myself», eller avslutningen før ekstranumrene, «A little Parade» er flotte låter og utmerket fremført.

Kan hende er det urettferdig, kan hende var hele meningen å tilbakekalle minner om en svunnen tid. Men det hadde vært spennende om bandet hadde gått i virkelig nærkamp med Hofseths kvart århundre gamle materiale. Ikke minst kunne det ha vært spennende å høre hvordan saksofonisten Hofseth ville ha nytolket materialet. Her la han mest vekt på sangeren.

Det kunne ha løftet denne konserten hakk. Nostalgi kan være fint. Nostalgi med ekte lidenskap er enda bedre. Og nettopp denne hudløse nerven var fraværende i Sardinen fredag kveld.