Til våren starter innspillingen av den nye NRK-serien «Hjemmebane». TV-serien er et samarbeid mellom NRK og produksjonsselskapet Motlys, og skal handle om norgeshistoriens første kvinnelige fotballtrener i eliteserien.

Ifølge sikre kilder skal Bjarte Hjelmeland spille en rik verftseier, som eier en hel fotballarena. Denne rollefiguren er en eier, som ikke klarer å holde seg helt unna hva som skjer med det sportslige.

Hjelmeland hopper på

I hovedrollene er Ane Dahl Torp og John Carew allerede klare, men mandag ble det også klart at tidligere teatersjef på DNS, Bjarte Hjelmeland, også blir en del av serien.

Fikk pes

Tidligere fotballproff John Carew har ikke bare fått skryt for sine skuespillerprestasjoner, men serieskaper og -forfatter Johan Fasting sa i november til NRK at han har tro på Carew som skuespiller.

– Vi trengte en som har erfaring fra fotball på toppnivå og som var troverdig som fotballspiller. Det vet vi allerede at John Carew er, og etter flere prøvespillinger har han vist en fantastisk prestasjon som skuespiller også. Carew har en veldig bra fysisk tilstedeværelse, og det er en viktig egenskap å ha som skuespiller, sier Fasting til NRK.

Ifølge Dagbladet er generalsekretær Mina Gerhardsen i Actis, som jobber for en ansvarlig spillpolitikk, kritisk til Carews samtidige engasjement som spillambassadør hos ComeOn.

– Vi stiller oss undrende til at NRK har valgt å ha med John Carew, en av de fremste eksponentene for et spillselskap som prøver å omgå norske lover om spillreklame, sier Gerhardsen til Dagbladet.