En av 90-tallets mest ikoniske musikkvideoer er fortsatt den hvor The Verve-frontmannen Richard Ashcroft vandrer ned travle London-gater med hoven holdning, dultende borti folk til tonene av superhiten «Bitter Sweet Symphony». Videoen ble også nominert til blant annet årets beste video og årets beste alternative video under MTV Video Music Awards 1998.

Les mer: Oasis-bråkebøtte til Bergenfest

Nå kommer Ashcroft, som har rukket å bli 45, til Bergenfest til sommeren. The verve har ikke vært aktive siden 2009, men Ashcroft har gitt ut totalt fem soloalbum. Det siste, «These People», kom i mai i år og inneholdt blant annet singelen «This Is How It Feels».

Disse spiller også

Søndag forrige uke slapp Bergenfest H9909. Den eksentriske og energiske duoen, som opererer i grenselandet mellom hiphop, støy og punk, tror festivalarrangørene blir en snakkis til sommeren.

Nylig slapp bergensrapperen Store P ny singel, fredag offentliggjorde festivalen han som en av 2017-artistene.

– Jeg gleder meg veldig til Bergenfest, sa Petter Sundby, alias Store P, til BA.

Julia Jacklin, det kritikerroste bandet Withney, Karpe Diem og Tove Lo spiller utendørs under neste års festival.

Også den levende legenden, eks-Oasis-medlemmet og den notoriske sitatmaskinen Liam Gallagher (44) tar turen til Bergen.

Michael David Rosenberg, bedre kjent som Passenger, spilte på Bergenfest i 2015. I 2017 er han tilbake.

Bergenfest har også annonsert at musikklegenden Bryan Ferry er klar for å spille på festivalens siste dag. Også den kritikerroste briten, Benjamine Clementine spiller lørdagen.

De lokale artistene 9 Grader Nord og boy pablo, som i november Vipps/Bergenfest-stipend, var de første to artistene som ble offentliggjort til Bergenfest 2017.