– Det blir stas å spille på Bergenfest. Vi skal spille veldig, veldig få konserter neste sommer. Jeg er glad for at en av dem ble i Bergen, sier Chirag Rashmikant Patel i Karpe Diem til BA.

Bergenfest fortsetter sin daglige dose med artistslipp denne uken. Bryan Ferry, Whitney, John Olav Nilsen & Nordsjøen og Passenger er blant navnene som allerede er klare for festivalen på Bergenhus Festning. Nå er det klart at Karpe Diem er toppnavnet fredag 16. juni.

Les mer: Kritikerfavortitter til Bergenfest

Duoen har blant annet solgt ut tre kvelder i Oslo Spektrum i april og vant to priser under P3 Gull-utdelingen i Oslo forrige helg. Chirag og Magdi gjorde en mye omtalt konsert i Uken-teltet i mars. Da ødela et pulverapparat opplevelsen for bandet og de 4500 i teltet etter at en mann fant ut at han skulle tømme det nevnte apparatet fra scenen.

I tillegg kommer svensken Tove Lo, som blant annet stod bak monsterhiten «Habits (Stay High)» i 2013. Låten gikk helt til 3. plass på høythengende Billboard Hot 100 i USA året etter. Lo, som tidligere i å slapp albumet «Lady Wood», er for tiden på USA-turné før hun besøker en rekke byer i Europa i vinter og vår. Hun besøker også Slottsfjellfestivalen i Tønsberg i sommer.