Kjempeinteresse rundt foredrag - mange avvist i døren

Sigrid Sollund har onsdg to foredrag om hersketeknikker på Bergen Offentlige Bibliotek.

Sigrid Sollund har onsdg to foredrag om hersketeknikker på Bergen Offentlige Bibliotek. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

I høst slapp NRK-journalist Sigrid Sollund boken «Hersketeknikker – nyttige og håpløse». Da hun kom for å holde foredrag i Bergen onsdag kom det så mange folk at flere hundre måtte gå skuffet hjem.

DEL

Det er en god stund siden Sollund-foredraget ble annonsert i hovedbibliotekets program. På Facebook-siden for arrangementet vokste andelen som hadde trykket «interessert» raskt og onsdag var det over 5000 mennesker som var interessert i en leksjon om hersketeknikker, 780 som hadde trykket seg inn som «skal».

Dermed satt arrangementsansvarlig Charlotte Myrbråten opp et ekstraforedrag klokken 1400 onsdag. BA ringte henne to minutter før det første foredraget startet.

– Er det mye folk hos dere nå?

– Ja. Jeg har måttet avvise rundt 150 i døren, og de har blitt ganske sure. Men jeg skjønner det, for de gikk glipp av et kjempebra foredrag, forteller hun.

Oppfordringen før foredraget klokken 19, er at 4780 av de interesserte holder seg hjemme.

Rekordstor interesse

Tidligere har foredrag om offentlig henrettelser, depresjon og vegansk mat vært populære.

Men med Sollunds foredrag om hersketeknikker, er det ny rekord på biblioteket.

– Jeg tror dette er interessant fordi mange har opplevd hersketeknikker, og noen vil kanskje også lære seg noen, sier Myrbråten.

Sollund er nok best kjent som programleder i NRKs debattprogram Dagsnytt 18 og er godt vant til å møte politikeres hersketeknikker i det daglige. I et intervju med Dagsavisen i oktober sa hun dette:

– En ting er det vi ser i «Dagsnytt Atten»-studio, men jeg synes også det er interessant å se de hersketeknikkene som brukes mellom venner, foreldre og barn, kolleger og kjærester hele tida. Jeg ville se om det var noen fellestrekk der. Hva er det som skjer i de situasjonen der du blir sittende igjen og føle deg ydmyket og dum?

Saken fortsetter under bildet:

I høst slapp Sigrid Sollund boken «Hersketeknikker – nyttige og håpløse». Da hun kom for å holde foredrag i Bergen onsdag kom det så mange folk at flere hundre måtte gå skuffet hjem.

I høst slapp Sigrid Sollund boken «Hersketeknikker – nyttige og håpløse». Da hun kom for å holde foredrag i Bergen onsdag kom det så mange folk at flere hundre måtte gå skuffet hjem. Foto:

– Hun er like briljant og skarp i dette foredraget som hun er i Dagsnytt Atten, sier Myrbråten, og kommer med en liten trøst til dem som går glipp av foredraget:

– Det blir podkast!

Måtte snu og dra hjem

Planen var å åpne dørene før kveldens foredrag klokken 1800, men når Bergensavisen møter opp ti minutter før dette, er rommet allerede stappfullt. 

Over en time før foredraget skulle starte ble folk avvist i døren. En av dem var studentenIda Karin Johansen (19).

– Vel, jeg er litt skuffet. Men jeg har en bok om hersketeknikk hjemme som jeg allerede har lest. Jeg får dra hjem og lese den på nytt. Deretter vente på podkasten, sier Ida Karin spøkefullt.

– Jeg var forberedt på at det kom til å være mye folk, og derfor møtte jeg opp en time før. Dessverre var det for sent, legger hun til.

Ida Karin forteller at hun synes hersketeknikk er et interessant tema som hun ønsker å lære mer om.

– Det brukes veldig mye, og det er jo greit å vite når man blir utsatt for det, sier studenten til BA med et smil.

Saken fortsetter under bildet:

Ida Karin Johansen (19) rakk ikke å få en billett til foredraget, selv om hun møtte opp over en time før start.

Ida Karin Johansen (19) rakk ikke å få en billett til foredraget, selv om hun møtte opp over en time før start. Foto:

– Så du har ikke tenkt å bruke det på noen, altså?

– Nei, det er ikke planen. Men som sagt er det veldig interessant. Det kan du jo se at det er flere enn meg som synes, sier Ida Karin Johansen.

Inne i selve rommet var det plass til rundt 220 mennesker, men det ble også tilrettelagt for streaming i kjelleren. Der var det 100 plasser.

– Jeg kommer ikke til å se det på streaming her i kveld. Jeg tror nok jeg går hjem, og venter på podkasten, sier Ida Karin.

Artikkeltags