Gå til sidens hovedinnhold

Skuffende femteplass for Eikanger Bjørsvik i EM

Artikkelen er over 3 år gammel

I fjor ble de europeiske mestre for brassband. I år ble det femteplass for Eikanger Bjørsvik under EM for brassband i Utrecht.

Det ble to norske brassband i toppen under årets brass-EM i Utrecht lørdag kveld.

På femteplass havnet fjorårets EM-vinner, Eikanger Bjørsvik, mens Stavanger brassband tok tredjeplassen.

– Det ble en skuffende femteplass i år. Vi ble nummer to i dag, i kategorien eget valg, men vi fikk ikke betalt for det vi spilte i går, sier en lettere skuffet Viggo Bjørge til BA på tekstmelding fra scenen i Nederland.

Vant i fjor

Vinneren ble sveitsiske Valaisia med imponerende 195 poeng. Eikanger Bjørsvik fikk ikke betalt for pliktnummeret i går. Da fikk de 90 poeng. Under lørdagens selvvalgte nummer fikk brassbandet 97. Det holdt dessverre ikke.

– Vi havnet litt langt etter i går. Det kan sikkert være mange grunner til det. Vi var uheldige med trekningen. Vi måtte spille pliktnummeret først av alle, og det var helt nytt. Dommerne trengte litt tid å bli kjent med stykket. Vi kan ikke bare legge skylden på trekningen, for vi var nok ikke helt på topp, som vi trodde vi var, sier Stig Ryland.

Han er styreleder for brassbandet.

– Det er alltid gøy å dra til EM, og det er beinhard konkurranse med utrolig høyt nivå. En skal ha to dager der man ligger helt i toppsjiktet. Jeg er imponert over Eikanger Bjørsvik denne helgen. Det skal ingen ta fra dem. I dag fikk vi bevist at vi er helt oppe i toppen av europeiske brassband, sier Ryland.

Kommentarer til denne saken