6. november inntar nemlig Øyvind Staveland og co. selveste Den Nationale Scene. Der skal bandet feires og motta Medaasprisen.

– Vamp har på samme måte som Ivar Medaas, våget å gå egne veier. De er genuint opptatt av røttene sine, av havet, av kystfolket og har utviklet et helt spesielt uttrykk i møtet mellom musikk og lyrikk. Et uttrykk som virkelig treffer den norske folkesjelen. Og så synger de på morsmålet sitt, på haugesund-dialekten, som er en viktig signatur for gruppen, sier styreleder i Medaasprisen, Claus Sellevoll, i en pressemelding.

– Vi er glade for å dele ut Medaasprisen til et av de fineste og viktigste bandene vi har i norsk visetradisjon i dag, heter det videre i pressemeldingen.

På festkonserten i november dukker også Vamps tidligere gjestevokalist Eivør Pálsdóttir opp. Det gjør også Per Inge Torkelsen, Elisabeth Moberg og Sigurd Sele.

Medaasprisen blir årlig tildelt en utøvende kunstner, som i Ivar Medaas si ånd tar utgangspunkt i lokale musikalske tradisjoner og som bruker egen dialekt. I fjor vant Sigrid Moldestad.