I neste uke starter det. Bale-brassespark, en hyperrask Liverpool-kontring, en frekk Mbappé-finte og en kald Kane-panne under engelsk, spansk, tysk og italiensk flomlys.

Samme verdier

At TV 2 for første gang skal sende kamper fra Champions League ble kjent i starten av mai.

Rettighetene deler de med Viasat. Den siste tiden har også TV 2, gjennom sin promovideo for Champions League, gjort en litt ny vri på den Tony Britten-skrevne Champions League-hymnen, som siden 1992 har spent forventningsbuen hos så mange fotballfans. I videoen, som for lengst har begynt å rulle på skjermen, dukker Fargespill opp.

– Siden det er første gang TV 2 har Champions League, så ville vi markere det skikkelig. Og Fargespill har mange av de verdiene som vi også mener fotballen har. Det er glede, energi, mangfold og ungdommelighet, sier fotballsjef Eystein Thue i TV 2 til BA.

Avventende UEFA

I februar i år dro en liten delegasjon fra TV 2 til Budapest på en UEFA-konferanse i forbindelse med Champions League. Der ble det blant annet vist eksempler på Champions League-promovideoer fra andre land.

– Det ble vist veldig mye tøft, men jeg savnet litt energi, forteller Thue, som samme kveld fikk en idé.

– Selv om Champions League er høytid, skal det ikke være for høytidelig. Dagen etter gikk vi til UEFA og luftet en idé og viste noen bilder av Fargespill på nettet. De kunne ikke gi et ja der og da, men ba oss sende inn et forslag. De var avventende positive.

Thue kontaktet så kunstnerisk leder hos Fargespill, Ole Hamre. Han likte ideen.

– Fotball på dette nivået har flere sider, men den som representerer samspill og fellesskap kan Fargespill identifisere seg med. I Champions League har du heller ikke det nasjonalistiske aspektet. De lagene som er med består av en haug med spillere på tvers av kulturer, religioner og etnisitet, som er der på grunn av sin spisskompetanse. Det er en helt klar parallell til Fargespill, forteller Hamre til BA.

– Internasjonal fotball er global. Champions League-stjernene er ikke bare fra Europa, de er fra Egypt, Argentina og Brasil. Alle kontinenter er representert og vi ville speile det med Fargespill, skyter Thue inn.

Artikkelen fortsetter under bildet

 

I Grieghallen

I juni booket TV 2 Grieghallen og spilte inn videoen på én dag med sine profiler Erik Thorstvedt, Brede Hangeland, Julie Strømsvåg og Øyvind Alsaker. Videoinnspillingen ble altså unnagjort på én dag, men på forhånd hadde Kato Ådland formet det musikalske uttrykket basert på Champions League-hymnen i sitt studio på Bergen Havnelager. Mannen som har produsert plater med både Sondre Lerche, Silja Sol og Julian Berntzen, og stått på scenen med blant andre Röyksopp og Ylvis, lager musikken som TV 2 bruker i sine Premier League-sendinger.

– Senere i sommer fikk vi så videoen og låten godkjent av UEFA og nå ser vi på hvordan vi kan utnytte denne musikken i Champions League-sendingene våre utover.

CL-hymnen

Stykket som Britten skrev som Champions League-hymne er basert på George Frideric Handel’s «Zadok The Priest» fra 1727.

Låten er over tre minutter lang. I selve refrenget synges det på UEFAS tre offisielle språk; engelsk, fransk og tysk. Refrengets klimaks går slik: «Die Meister! Die Besten! Les Grandes Équipes! The Champions».

Versjonen som spilles under innmarsj til kampene og i TV-sammenhenger ble spilt inn av Royal Philharmonic Orchestra og sunget av koret Academy of St Martin in the Fields.

Før enkelte Champions League-finaler har UEFA hentet inn gjesteartister som har fremført låten live på stadion. Blant dem: Andrea Bocelli, Juan Flores, gruppen All Angels og David Garrett.

Champions League startet 18. september.