Sluttet som sykepleier for å satse på humor

Christoffer Schjelderup (med ryggen til) og Ole Soo går inn i siste fase før Schjelderups show «Tro, hat og ærlighet» har premiere på Ricks 18. januar.

Christoffer Schjelderup (med ryggen til) og Ole Soo går inn i siste fase før Schjelderups show «Tro, hat og ærlighet» har premiere på Ricks 18. januar. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Komikeren skriver og regisserer for en rekke store norske komi-navn.

DEL

Klokken har så vidt bikket 1000 og inne på Ricks står det stabler med stoler og én mikrofon på scenen.

Nede på gulvet foran scenen sitter snart premiereklare Christoffer Schjelderup og regissør på showet «Tro, hat og ærlighet», Ole Soo.

Skrevet for Voldsæter

Sistnevnte har vært en sentral figur på den bergenske stand up-scenen siden starten av dette tiåret. For halvannet år siden valgte han vekk fast jobb og trygg inntekt som sykepleier i Sjøforsvaret for å leve av å regissere og skrive for andre komikere.

– Så langt har det gått veldig bra og går alt på ræv vet jeg i hvert fall at 2018 er sikret. Men det er rart å ikke ha en fast jobb, forteller han.

I frilansperioden har Soo hatt regi på show med navn som Sturla Berg Johansen, Ørjan Burøe, han har skrevet litt tekst til Marit Voldsæter-suksessen «Null i biologi» og jobbet som en av flere tekstforfattere på «Stian Blipp Show». De siste to-tre månedene er det imidlertid kompisen Schjelderup han har hatt regi på.

– Jeg ville ha en bergenser på regi, for bergensere er de morsomste i verden, sier Schjelderup.

– Og da var Ole et lett valg. Vi kjenner hverandre godt.

Soo forteller om de forskjellige inngangene til regijobbene han har gjort.

– Christoffers vitser er krystallklare, det er ikke der han trenger hjelp. Han har også en måte å fremføre vitsene sine på, som gjør at vitsene må føres inn i Christoffers penn. Når det gjelder andre har jeg kanskje helt andre innspill. Krangling er forresten alltid positivt, de som ønsker en ja-person på regi bør kanskje ikke ringe meg. Det er nok mange som er bedre pedagoger i bransjen, smiler han.

Han forteller at Schjelderup var hans inngang til i stand up-miljøet.

– Han er jo gudfaren i Bergen, sier Soo mens makkeren sperrer opp øynene.

– Eller gudfaren innen stand up Bergen, selvfølgelig, retter han seg selv og Schjelderup puster lettet ut.

I Oslo med Blipp

I disse dager får Soo også svar på om NRK vil ha TV-serien han har skrevet sammen med «Unge Lovende»-skaperen Siri Seljeseth og komiker Jonis Josef. 1. februar er han på plass i skriveteamet til sesong to av «Stian Blipp Show».

– Det er en ganske annen måte å jobbe på. På Blipp-showet er vi flere skribenter og har morgenmøte hver dag hvor vi bestemmer hva vi skal prøve å klekke ut den dagen.

– Hvem inspirerer deg i regi- og tekstarbeidet?

– Det er klart at Christoffer har vært viktig, men også Magnus Ravneberg, en tekstforfatter som har skrevet for de fleste i Humor-Norge.

– Du har vært i miljøet lenge, men aldri hatt et soloshow. Er det noe du har i tankene?

– Ja, absolutt. Jeg har holdt på med stand up så lenge at jeg burde hatt mitt eget soloshow snart. Da jeg jobbet med Sturla Berg Johansen sa han det til meg; du må sette opp ditt eget show. Det som fascinerer meg ved han er at han trekkes veldig mot det å stå på scenen, det gjør ikke jeg. Jeg må ha noe å melde om jeg skal stå der. Men et soloshow blir det en dag, om det så blir i min egen hage.

– Hvilke justeringer gjør dere de siste dagene før premieren nå?

– Vi hadde et prøveshow i helgen og fikk noen svar der. Nå er det den siste finpussen og det skal egentlig ikke gjenstå så mye arbeid, men vi skulle gjerne hatt en uke til.

«Tro, Hat og Ærlighet» har premiere torsdag 18. januar.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken