Mads Hatlevik slutter som daglig leder for Bergen Jazzforum etter drøye tre år i jobben. Han flytter til Sørlandet. Dermed blir nok en kulturtopp-jobb ledig i Bergen. Mads Hatlevik er gift med tidligere Kultur Vest-leder Kristin Øygarden. Det er på grunn av henne at Hatlevik nå slutter.

– I og med at min kone fikk seg en god jobb på Sørlandet, så blir jeg med henne og prøver lykken i sør, sier Mads Hatlevik til BA.

LES OGSÅ: Gir seg som sjef ved Bergen Kunsthall 

Startet i -72

Bergen Jazzforum ble startet i 1972, og Hatlevik har ifølge jazzforum selv, ført organisasjonen frem mot en historisk publikumsrekord i fjor. Bergen Jazzforum er de siste årene blitt en arrangør med et bredt spekter av arrangementer på flere scener i Bergen og en egen festival på Finse. I tillegg til å arrangere flere barnekonserter med jazz i hovedsetet, har Bergen Jazzforum også satt i gang en egen festival for barn.

SØKERLISTEN ER KLAR: Høyre-politiker på søkerlisten til kulturjobb 

Hatlevik beskriver årene hos Bergen Jazzforum som veldig gode.

– Det har vært fantastisk å få muligheten til å ha en lederrolle i et slikt godt jazzmiljø. Jeg sa, da vi flyttet til Bergen, at jeg kom fra opposisjon til posisjon. Bergen er et sted en har utrolig mange muligheter, spesielt når en har en slik rolle jeg har hatt. Jeg har fått være med å utvikle videre mange av de tradisjonene Bergen Jazzforum har hatt, i tillegg til at jeg har fått skape nye ting, sier Hatlevik.

Han gir seg i jobben som daglig leder over sommeren.