I januar i år annonserte 71-åringen en tre år lang avskjedsturné. Den har fått navnet «Farewell Yellow Brick Road World Tour» og startet i Allentown i Pennsylvania 8. september.

– Det blir siste gang jeg turnerer og reiser verden rundt for prioriteringene mine har endret seg. Jeg har barn, og det har forandret livene våre, sa han på en pressekonferanse i januar.

Turneen inneholder mer enn 300 konserter på fem kontinenter før den avsluttes i 2021. I dag ble det klart at han gjør sin eneste konsert her i landet i 2019 på Koengen. Datoen er 4. juni.

Les anmeldelsen av Konserten i Bergen i 2015.

Tilbake i 2003 holdt den aldrende briten den første Koengen-konserten. I 2015 kom han tilbake igjen, datoen var 3. juli.

Under åpningskonserten i Pennsylvania tidligere denne måneden spilte Elton John 24 låter og avsluttet, ikke uventet, med «Goodbye Yellow Brick Road». I tillegg kom også klassikere som «Daniel», «You Song», «Tiny Dancer» og «I´m Still Standing».

– Jeg vill takke mine ekstraordinære fans for deres overveldende støtte gjennom min karriere, sier Elton John i en pressemelding.

– Jeg er så spent foran denne turneen og kan ikke vente med å se alle sammen på veien, legger han til.

Billettene til konserten legges ut 10. oktober.