I november i fjor tok Sina Weibo, som kort fortalt er en mellomting mellom Facebook og Twitter i Kina, og superstjernen Wang Yuans agenter kontakt med Innovasjon Norge. Der luftet de mulighetene for et samarbeid rundt lanseringen av ungguttens nye singel.

– Sammen med norske reiselivspartnere i Fjord Norge lagde vi forslag til program, som falt i smak hos kineserne, forteller reiselivsdirektøren i Innovasjon Norge, Bente Bratland Holm.

Yuan, som landet i Bergen torsdag denne uken, er visstnok opptatt av natur og ski, og ønsket derfor en vintersportsdestinasjon som kulisse for sine nyeste musikkvideoer. Innovasjon Norge opplyser til BA at besøket til Wang Yuan er en del av satsingen for å tiltrekke kinesiske gjester til Norge utenom hovedsesongene, og til nye aktiviteter.

 

Travel bergenstur

Den 17 år gamle artisten har en hektisk timeplan under dagene i Norge. Han skal spille inn tre musikkvideoer i Myrkdalen, Flåm og Bergen.

Musikkvideoene skal brukes til singelen «Seventeen», som handler om Yuans 17-årsdag, som ble feiret i fjor. Musikkvideoen skal slippes 24. januar.

Alt handler likevel ikke om musikk mens superstjernen er i Bergen. Yuan har allerede har blitt utpekt som «Winter Sports Ambassador» for Beijing Social Sports Administration Center i forbindelse med vinter-OL i byen i 2022. Mandag skal han offisielt utnevnes som Innovasjon Norges samarbeidspartner for vintersport i Kina. I Myrkdalen vil det bli holdt en seremoni som streames i Kina til Yuans 34 millioner følgere på Sina Weibo.

I tillegg til denne seremonien skal artisten møte OL-gullvinneren i singlekjøring fra 2002, Kari Traa. Vossingen skal stå på ski med Yuan.

– Det var vi som foreslo at han kunne stå med Kari Traa, forteller Per Holte, markedsansvarlig i Asia for Innovasjon Norge. Traa skal være med på innspillingen til en av musikkvideoene.

Samarbeid

Både Innovasjon Norge, Bergen Reiselivslag, Visit Flåm, Myrkdalen Hotel er sammen med allerede nevnte Fjord Norge og Sina Weibo med på Wang Yuan-laget de nærmeste dagene.

Holte forteller videre at Innovasjon Norge og de andre selskapene i fjor satt seg ned for å finne ut av hvordan de kunne gjøre oppholdet til kineserne best mulig. Blant annet ville de forsøke å få Yuan, som er en instrumental artist og spiller piano, til å traktere pianoet i Griegs villa på Troldhaugen. Den seansen finner sted fredag.

Fenomenet

Wang Yuan ble plukket opp av en talentspeider da han var 11 år. Et år senere ble han og to andre gutter, Wang Junkai og Yiyang Qianxi, satt sammen til boybandet, TFBoys.

Siden det har de tre herjet i musikk-Kina. Bandet har aldri vært på turné utenfor hjemlandet, men det har ikke hindret dem fra å skaffe seg utenlandske fans. Alle konserter og sanger blir lagt ut på Sina Weibo.

Holte tror kinesiske fans allerede er på plass i Bergen.

– Det er jo alltid en hard kjerne av fans rundt disse stjernene, og noen av dem vil jo gå gjennom ild og vann for å se de på nært hold. Noen av dem har sikkert vært her i noen dager allerede.

Wang Yuan

Født 8. november 2000 og heter egentlig Roy Wang.

Ble medlem i TFBoys (The Fighting Boys) da han var 12 år.

Går på Chongqing Nankai Secondary School, en av de beste videregående skolene i Kina.

Sangen hans «Cause of You» har blitt delt 471 millioner ganger på Sina Weibo (Kinesiske Twitter).

Mandopop er popmusikk på det kinesiske språket mandarin.