Kygo får stjerne på Walk of Fame. Gjett hvem som er nestemann....

Kygo på Koengen 25. august i år. Fredag får han en stein i Bergens Walk of fame.

Kygo på Koengen 25. august i år. Fredag får han en stein i Bergens Walk of fame. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Initiativtaker Roger Iversen sier at pianoet på Nøsteboden står klart om Kygo vil spille.

DEL

Fredag klokken 1100 får celebriteter som Cecilia Brækhus, Jan Eggum, Sir Paul McCartney, Aurora og HP Gundersen selskap av en ny funklende stjerne i Nøstegaten.

– Det er en stor ære å bli satt pris på i hjembyen. Jeg er glad i Bergen og har jo vokst opp her. Så det betyr mye å bli hedret for musikken min på hjemmebane, sier Kygo, som egentlig heter Kyrre Gørvell-Dahll, til BA.

HP Gundersen: – Jeg vil ha slik gravstein også

På plass allerede

Kygo skal få sin egen stein på byens egen Walk of Fame. Nyheten om at EDM-sensasjonen får en plass blant stjernene slapp Iversen under BAs livesending før Kygos konsert på Koengen 25. august.

– Nå har vi akkurat fått steinen på plass her. I tillegg har vi fått laget det litt fint igjen. Det var jo en som kjørte i fylla her for ikke lenge siden og kjørte ned gjerdet, bedet og noen skilt her. Nå er alt fikset opp i.

– Vi gleder oss. Det kommer masse folk, jeg tipper rundt 1000. På programmet står blant andre Oddvar Torsheim, han skal synge Beatles på nynorsk, forteller en alltid like oppglødd Iversen.

Artikkelen fortsetter under bildet

Initiativtaker Roger Iversen viste frem Kygos stein under BAs livesending før Kygo-konserten på Koengen i slutten av august.a

Initiativtaker Roger Iversen viste frem Kygos stein under BAs livesending før Kygo-konserten på Koengen i slutten av august.a Foto:

The Last Hurrah (!!!) spiller

Den forrige vinneren HP Gundersen spiller med sitt The Last Hurrah (!!!). Kulturskolen kommer, Andreas Solberg Jensen, som for tre år siden vant Kygo-stipendet, dukker også opp på markeringen, det gjør selvfølgelig også hovedpersonen.

– Han skal ikke spille, men vi har et piano her om han vil ta en liten trall, ler Iversen.

– Fortell litt om prosessen rundt selve steinen.

– Det vi gjør er at artistene får lov til å være med å utforme steinen litt selv. Kygo ville naturlig nok ha logoen sin på, så da handler det bare litt om størrelse og slike ting, sier han.

– Hvem er nestemann som skal få stein?

– Alan Walker, og vi skulle gjerne hatt han inn samtidig som Kyrre, men disse store navnene er mye på reise og det er ikke lett å koordinere. Nå får Walker trolig sin stein i mai neste år.

Artikkelen fortsetter under bildet

Om det var solbrillene som gjorde at Aurora ikke så at hun tråkket rett på en annen celeber stein da hun fikk sin stjerne i september i fjor er uvisst.

Om det var solbrillene som gjorde at Aurora ikke så at hun tråkket rett på en annen celeber stein da hun fikk sin stjerne i september i fjor er uvisst. Foto:

– Hvilke andre ligger i løypen?

– Vi skal ha flere kvinner fremover, det vet jeg. I tillegg skal vi også begynne med historiske steiner snart, mest sannsynlig én i året. Det står Olav Kyrre som en naturlig første stein, i tillegg ligger Amalie Skram langt fremme.

– Har du noe plassbegrensning?

– Om 50–60 år blir det vel litt trangt om plassen her, men det skal også være en mening bak hver stein, det er ikke bare å legge ned en.

Artikkeltags