Gå til sidens hovedinnhold

Så mange billetter har Festspillene og Nattjazz solgt

Artikkelen er over 3 år gammel

Våren er her og snart braker det løs i festival-Bergen. BA sjekket hvordan det står til med billettsalget.

Den 46. utgaven Nattjazz går over ni dager, byr på over 60 artister med hele 300 musikere som spiller alt fra tradisjonell jazz, til moderne jazz i brytningspunktet mellom jazz, rock, elektronika og folkemusikk.

Festivalsjef for Nattjazz, Jon Skjerdal, opplyser til BA at de er noenlunde i rute med billettsalget.

– Vi har til nå solgt over 2000 pass som utgjør omtrent 20 prosent av billettbudsjettet, og vi ligger litt foran fjorårets billettsalg på samme tid. Det tegner til å bli et godt år, sier festivalsjefen.

Thundercat selger

Skjerdal håper at festivalen skal klare å få solgt ut 8000 billetter.

Nattjazzgeneralen forteller videre at det er artistene Cory Henry & funk apostles, Charlotte Dos Santos, Zap Mama, Khruangbin og Thundercat som er de mest populære konsertene folk vil få med seg under årets festival.

Også foran skjema

Like før klokken 1230 onsdag 23. mai trasker Dronning Sonja, festspillsjef Anders Beyer og styreleder Magne Furuholmen i retning setene sine på Torgallmenningen før åpningen av de 66. Festspillene.

Kjetil Møster er forresten mannen som skal lede «husbandet» under seremonien.

– Per 15. april i fjor var det solgt 9191 billetter til Festspillene 2017. Per 15. april i år er det solgt 8800 billetter til Festspillene i Bergen 2018, opplyser kommunikasjonsrådgiver Martin Totland til BA.

Han forteller videre at salg av Festspillenes fordelskort er ikke tatt med i totaltallet.

2017-tallene inkluderer heller ikke de solgte billettene til konserten med den kinesiske stjernepianisten Lang Lang, som senere ble avlyst på grunn av en inflammasjon i den venstre armen til pianisten.

Kommentarer til denne saken