Gå til sidens hovedinnhold

Frank Nes: – Tett dialog med politiet om trusselbildet

Artikkelen er over 4 år gammel

I løpet av de neste månedene kommer det verdensstjerner i fleng til Bergen.

I 23.30-tiden norsk tid i går rammet terroren Manchester Arena og konsertpublikummet til Ariana Grande.

Dypt tragisk

Storkonsertene på sommeren og en Bergenfest spekket med internasjonale og nasjonale toppnavn har vært malen i Bergen i en årrekke. Vi tok en prat med Frank Nes, daglig leder i Bergen Live, om deres sikkerhetsopplegg etter tragedien i Manchester.

– Vi har et godt planverk for sikkerhetsarbeidet vårt og dyktige medarbeidere som håndterer utøvelsen av dette viktige arbeidet. Vi har tett dialog med politiet omkring trusselbildet generelt og tar det med i vurderingen når vi planlegger enkeltarrangementer, sier daglig leder i Bergen Live, Frank Nes, etter den dypt tragiske hendelsen.

– Det som skjedde i går kveld er dypt tragisk og alles mareritt, både for publikum, de pårørende, artister, arrangører og nødetater. Terrorisme og fanatisme kan kun bekjempes ved at vi ikke viser redsel, men samhold på tvers av alle tradisjonelle skillelinjer i kjølvannet av tragedier som dette, forteller Nes.

Norske band

Norske band har også spilt i Manchester Arena de siste årene. a-ha spilte der i mars i fjor på deres «Cast in Steel»-turné.

– Det er vår målsetting å sørge for at publikum har gode opplevelser og opplever at arrangementene håndteres på en sikker og trygg måte fra vår side. En konsert og en festival skal oppleves som en trygg arena, det er det fremdeles.

Manchester Arena ligger i Hunts Bank-området, nord for sentrum. Hallen ble åpnet i juli 1995 og er en hyppig brukt konsertarena, både Kylie Minogue, Britney Spears, Lady Gaga og Beoynce har spilt på arenaen.

Kommentarer til denne saken