I ishallen Jäähalli i finske Helsinki, med en kapasitet på 8200 tilskuere, åpnet Kygo sin pågående «Kids in Love Tour» 5. februar. Da «Never Let You Go» runget utover salen som første låt hadde forberedelsene til turneen allerede vart i flere uker.

Les mer: Bli med i kulissene på Kygo-turneen

– Vi er mer enn dobbel så mange i crewet som ved forrige Europaturné i 2016. Vi øvde noen uker i England før turnestarten, og det var mye som skulle på plass. På veien er vi 67 personer, og hele syv av disse er gjestevokalister. For å frakte dette rundt har vi ti trailere og to busser med sovekøyer, forteller Kygo i et e-postintervju med BA.

– «Kids in Love»-turneen er min største turne så langt, sier han videre.

Til Bergen 25. august

Etter starten i Finland gikk turneen videre til Stockholm, Oslo på og København søndag. Når Kygo besvarer BAs spørsmål er han i Amsterdam hvor han tirsdag kveld spiller i 17 000-kapasiteten Ziggo Dome. Nå er det altså at klart Kygo kommer tilbake til Koengen og spiller lørdag 25. august.

– Det er jo alltid ekstra gøy for meg å spille i Bergen. I tillegg var publikummet på «Cloud Nine»-festivalen i 2016 et av de beste jeg noensinne har spilt for, så jeg var aldri i tvil om at jeg hadde lyst å spille her igjen, skriver han.

Se videointervjuet med Kygo fra 2015.

Slakt i Oslo

Anmelderne har så langt ikke vært veldig imponert av konsertene på «Kids in Love Tour». Expressen ga karakteren to av fem etter konserten i Globen i Stockholm. Aftonbladet ga imidlertid en treer og anmelder Per Magnusson skrev følgende: «Om jeg skulle tatt med meg en stadion-DJ til en øde isbre ville det vært Kygo». Dagens Nyheters anmelder skrev at «etter at Kygo var med å finne opp den tropiske housen har han famlet etter en ny identitet.

De norske anmelderne var mer samkjørte etter helgens konsert i Telenor Arena. «Konfetti kan ikke redde alle konserter», konkluderte NRK P3s anmelder. «Etter en konsert med Kygo kommer jeg ikke på en eneste ting som blir bedre med panfløyte», skrev Dagsavisens Espen H. Rusdal, mens VG trillet terningen til tre med følgende karakteristikk: «Som liveartist krysser Kygo kontinuerlig grensen mellom folkelig og upersonlig».

Kygo, som ikke er ukjent med dårlige anmeldelser - han har tidligere skrevet en smått humoristisk «VG-anmeldelse» av sin egen låt, svarte ikke på BAs spørsmål om de dårlige anmeldelsene påvirker han i noen grad, men sa følgende om temaet til NRK på tampen av forrige uke:

– Det som betyr noe for min del er hva folkene i «crowden» – de som faktisk liker musikken min – mener om showet. En kritiker som går på konsert med en artist man ikke liker, får kanskje ikke en god opplevelse.