Gå til sidens hovedinnhold

Han skal avslutte Øya

Artikkelen er over 5 år gammel

Prestisjejobb for Lars Vaular til sommeren. Men først venter bestillingsverket «Pyramiden» på Henie Onstad Kunstsenter.

Tidligere denne uken ble kjent at Hester V75 og bergensbaserte Sigrid står på programmet til Øyafestivalen til sommeren. Onsdag ble det klart at Lars Vaular har fått æren av å avslutte Øyafestivalen 2017 på Hovedscenen lørdag 12. august.

I 2014 var det Todd Terje med fullt band som stod for avslutningen på festivalen i Middelalderparken. Året etter var Susanne Sundførs tur.

– Det er helt ypperlig, og passer meg veldig bra. Helt siden vi spilte Øya i 2012 har jeg hatt en ambisjon om at det ikke skulle bli siste gang, sier Vaular til Aftenposten.

Bergenseren, som har spilt seg selv i nettserien «Ekte Mann» den siste tiden, har en annen stor spillejobb foran seg lenge før det blir sommer, sol og Øya. Han fremfører bestillingsverket «Pyramiden» på Henie Onstad Kunstsenter neste helg sammen med Kjetil Møster, Jørgen Træen, Frode Flatland og Kyrre Heldal Karlsen.

Da skal han presentere et nytt elektroakustisk og audiovisuelt verk. Ifølge Henie Onstads nettsider har «Kyrre Heldal Karlsens romlige konsept røtter i en retro-futuristisk versjon av «Miami Vice», og bruker sensorer og input fra musikken til å styre det visuelle».