Gå til sidens hovedinnhold

Sønnen til verdens mest kjente narkobaron kommer til Bergen

Artikkelen er over 3 år gammel

Juan Pablo Escobar er klar med bok nummer to om sin far.

10. april kommer Escobar, som i dag heter Sebastián Marroquín, er 41 år og livnærer seg som arkitekt og forfatter, til Litteraturhuset.

Hentet til Norge

Litteraturhuset har nytt programslipp 21. april, men opplyser til BA allerede nå at Escobar kommer. Han skal intervjues av Teresa Grøtan på scenen

Det er forlaget som hentet Escobar til Norge, men da vi fikk vite om muligheten til å få ham til Bergen, tenkte vi umiddelbart at det var noe vi måtte gjøre, sier programkonsulent ved Litteraturhuset, Sandra Lillebø, i Bergen.

– Dette er en mann med en historie helt utenom det vanlige, så det vil være svært overraskende om huset ikke fylles denne kvelden, legger hun til.

Ut mot «Narcos»

2. desember 1993 ble Colombias kokainkonge, Pablo Escobar, skutt og drept på et shoppingsenter i Medellin. Escobars første bok om sin beryktede far, «Min far – Pablo Escobar», ble gitt ut på norsk i fjor.

Sønnen har tidligere også gått hardt ut mot Netflix-serien «Narcos» i flere intervjuer.

– Faren min var mye verre enn det som blir fremstilt i serien. Han terroriserte en hel nasjon og drepte 3000 mennesker, sa han til El País i september 2016.

– Serien viser ikke øyeblikkene av ensomhet, frykt, angst og terror. Volden var langt verre enn det serien viser, sa han videre.

I mai i fjor var de to pensjonerte agentene Steve Murphy og Javier Pena, som jaktet på Escobar, i Norge for å fortelle sin historie, blant annet i Grieghallen.

Kommentarer til denne saken