Gå til sidens hovedinnhold

BigBang-Greni med soloprosjekt til Nattjazz

Artikkelen er over 4 år gammel

Øystein Greni dukker opp med eget soloprosjekt under neste års Nattjazz.

I tillegg er ørkenblues-sensasjonen Noura Mint Symali klar for neste års festival.

Nytt stoff

Frontmannen i Oslo-baserte BigBang, Øystein Greni, kommer med sitt eget stoff og med et helt nytt instrument. Vokalisten og gitaristen i bandet bak «Girl in Oslo» har lagt gitaren på hyllen og kjøpt seg et Steinway-flygel.

Det blir et mer lavmælt musikalsk miljø som møter publikum når han skal presentere sitt musikalske rike under Nattjazz. Det er over 20 år siden BigBang etablerte seg i Norge med debutalbumet «Waxed» i 1995.

Soloslipp i mars

Neste år er Greni klar for sitt første soloalbum, som har et fengende navnet «Pop Noir». Singelen «Hold» er allerede ute på eteren, og på scenen neste sommer tar Greni med seg noen av sine favorittmusikere fra Norge.

Greni spiller på festivalen lørdag 27. mai.

Klar for jazzen

Hypnotisk tradisjonsmusikk mikset med blå bluesrock.

Endelig er den mauritanske vokalsensasjonen Noura Mint Symali klar for Nattjazz, tett flankert av gitaristektemann og ørkenbluesens svar på Jimi Hendrix, Jeiche Ould Chighaly.

Hun er høyt elsket i hjemlandet – og etter opptredener på blant annet Roskilde, og samarbeid med Tinariwen, Bassekou Kouyaté og Baaba Maal kommer snart resten av verden etter.

Seymali kommer fra en slekt som har vært musikere i generasjoner, og karrieren startet da hun var 13 som vokalist i bandet til legendariske Bimi Mint Abba – The Diva of the Desert.

Torsdag 1. juni står hun på scenen i Bergen for først gang.

Kommentarer til denne saken