Dette bandet gjør sin mest intime konsert på 25 år - i Bergen

Shoegaze-legendene i Slowdive kommer til Bergen i sommer.

Shoegaze-legendene i Slowdive kommer til Bergen i sommer. Foto:

Av

Shoegaze-legendene Slowdive inntar Landmark i juli.

DEL

Skru tiden tilbake 1989. De to barndomsvennene Neil Halstead og Rachel Goswell starter et band sammen i oktober det året, i Reading.

Senere får de med seg bassisten Mike Cottle og trommeslager Adrian Sell og kaller seg Pumpkin Fairies. Etter litt frem og tilbake og noen utskiftninger landet bandet på navnet Slowdive, etter Siouxsie and the Banshees-singelen ved samme navn. Allerede i november 1990 kommer deres første og selvtitulerte EP.

Dumpet

Bandet blir raskt kritikerfavoritter og ble nesten like raskt puttet i den sterke britiske Shoegaze-båsen. My Bloody Valentine og The Cocteau Twins blir som oftest brukt som referanse med lengtende gitarer og drømmende vokaltoner som ryggrad. 

Etter noen gode år på scenen ga Slowdive ut sitt tredje album «Pygmalion» i 1995. Bare en uke senere ble bandet dumpet av sitt plateselskap, Creation. Halstead, Goswell og Ian McCutcheon fra Slowdive startet opp bandet Mojave 3 og ga jevnlig ut album frem til 2006.

Til Bergen

28. januar 2014 kom nyheten om at der var et Slowdive-comeback på trappene. Tre år senere kom comeback-albumet og mandag morgen offentligjør bandet tre konserter i Norge, blant annet på Landmark i Bergen 19. juli. 

Slowdive har alltid stått helt øverst på listen over band vi har ønsket å få til byen, og er et favorittband å regne. Siden de annonserte en reunion for noen år siden har det blitt jobbet hardt med å få de over fra England, forteller Espen Overskeid i Perfect Sounds Forever til BA og legger til:

– Bandet hadde valget mellom en rekke ulike scenestørrelser, men valgte selv å gå for intime Landmark etter å ha snakket med musikerkollegaer. Dette blir deres minste klubbkonsert på 25 år, ifølge apparatet deres.

Artikkeltags