Gå til sidens hovedinnhold

Enslaved-medlem starter plateselskap

Artikkelen er over 5 år gammel

Nytt plateselskap i Bergen skal satse på norsk musikk og kunst for å styrke norsk kulturarv og tradisjoner.

Det var i forbindelse med et bestillingsverk Ivar Peersen Bjørnson og Einar Selvik, kjent fra Wardruna og for mye av musikken til den amerikanske storserien «Vikings», gjorde til Grunnlovsjubileet i 2014, at de fant ut at de ville jobbe mer sammen.

Det ble blant annet en plate og festivalen ByNorse, som fant sted i London i mars.

Også manageren deres Simon Füllemann er en del av plateselskapet, som har fått navnet By Norse Music.

– Planen har siden vi jobbet sammen i 2014 å starte et plateselskap. Både Einar og jeg har lært mye i løpet av de årene vi har lagd musikk, så vi har sett hvordan ting kan gjøre og hvordan ting ikke bør gjøres, sier Ivar Peersen Bjørnson, kjent fra metalbandet Enslaved som i år feirer 25-årsjubileum.

Bjørnson forteller at de lenge har lyst til å gå inn i bransjen, og at de har planer om å ha fokus på norsk musikk og kunst.

– Verden er fryktelig interessert i Norsk musikk, og vi vil gjerne være en del av og reflektere rundt det, sier Ivar.

Produksjonen blir i Bergen

Foreløpig er det ikke gjort noen signeringer, men mennene bak det nyannonserte plateselskapet skal ha blitt kontaktet av flere som ønsker å jobbe med dem.

Og lokalet ligger i Nygårdsgaten.

– Det er ofte snakk om det gode musikermiljøet her i byen, og at det i perioder er mange som flykter til Oslo og andre plasser. De siste årene har vi sett at mye av apparatet rundt også flytter vekk, men vi skal, i motsetning til andre, ha 80 prosent av produksjonen her i byen og kjøpe de resterende 20 prosentene utenbys fra, forteller Ivar og legger til at de ønsker å markere Bergen også på produksjonsbiten.

Kommentarer til denne saken