Stykket, som settes opp våren 2018, får dermed en bergenser med på laget. Grindeland, som for tiden bor i Oslo, har fått rollen som den sjarmerende Sonny LaTierri.

Må lære seg å synge

– Dette er moro, men det som skal bli gøy er å lære seg å synge. Det må jeg nemlig, sier Daniel Grindeland.

Når sceneteppet går opp på Chateau Neuf neste år, så debuterer bergenseren i sin første musikal.

– Alle kan jo synge, men hvordan det høres ut er en helt annen sak. Det skal bli spennende dette, sier Grindeland.

Han har fått den morsomme rollen i musikal-klassikeren «Grease».

– Jeg skal spille han som tror at alle damene digger ham, ler en av danserne i Absence.

Dermed blir han den andre fra dansegruppen som lander en musikalrolle i Oslo. Den første var Stian Blipp, som nylig avsluttet oppdraget sitt i «Singin in the rain» på Folketeateret.

– Ethvert stykke eller teater som får Daniel med på laget er heldig. Han er en ufattelig eksplosiv, allsidig og talentfull danser. Det skader heller ikke at han er en utrolig fin fyr, som ser ut som en gresk gud, sier Stian Blipp til BA.

Gikk på audition

Grindeland, som nå har flyttet til Oslo for å teste ut markedet i Norges største by, hadde små forhåpninger da han kom til audition.

– Det ventet tusen søkere der, så jeg tenkte shit, dette blir vanskelig. Men de tusen ble til 20, og etter noen dager fikk jeg spørsmål om jeg ville ha rollen som «Sonny», forteller Grindeland.

Målet med oppholdet i Oslo er å videreutvikle seg som artist.

– Jeg er alltid på jakt etter å utvikle meg på forskjellige måter. Det å bli tvunget til å synge i en musikal, gjør at jeg får ganske mye igjen for det, sier Grindeland, som lover at han aldri vil miste bergenseren i seg.

– Selv om jeg har flyttet til Oslo, så er jeg bergenser i hjertet, sier Daniel Grindeland og ler.