Tidligere Brann-spiller gjør karriere i Las Vegas

Slik så det ut da Jan Gunnar Solli spilte på Omnia Nightclub i Las Vegas i april. Den eksklusive nattklubben har plass til omtrent 2500 mennesker. I januar skal Solli tilbake.

Slik så det ut da Jan Gunnar Solli spilte på Omnia Nightclub i Las Vegas i april. Den eksklusive nattklubben har plass til omtrent 2500 mennesker. I januar skal Solli tilbake. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Jan Gunnar Solli styrer dansegulvene på noen av Las Vegas sine mest eksklusive nattklubber.

DEL

Den gamle Brannhelten Jan Gunnar Solli har vært mest aktiv bak miksepulten de seneste årene.

Han har blant annet varmet opp for navn som Calvin Harris, David Guetta, Steve Aoki, Gareth Emery og Eric Morillo. Han har lydlagt dansegulv fra Bergen til Las Vegas.

Denne uken ble Solli enig med Hakkasan Group om en ny spillejobb i Las Vegas tredje helgen i januar. Der skal han igjen spille på de eksklusive utestedet Omnia og Hakkasan, som stadig vekk får besøk av noen av verdens mest berømte personligheter. På Omnia skal den tidligere gullvinneren i Brann spille før de to verdenskjente DJ-ene Zedd og Steve Angello.

Les også: La opp og gikk rett inn i forbundsjobb.

– Ironisk nok varer mitt sett i 90 minutter, og det synes jeg er gøy. Jeg sammenligner det litt med å spille i Champions League, sier Solli, som mener dette blir et høydepunkt så langt i DJ-karrieren.

– Liten fisk i en stor dam

– Jeg har spilt før David Guetta og Calvin Harris tidligere, men det var i mindre format. Dette foregår i Las Vegas, og jeg synes det er utrolig gøy å få aksept for det jeg driver meg. Det er kult at jeg har funnet noe annet å drive med etter fotballkarrieren er over, sier 36-åringen.

Jan Gunnar Solli på Omnia Nightclub.

Jan Gunnar Solli på Omnia Nightclub. Foto:

Nå lever han av musikken. Hva han tjener på et oppdrag som i Las Vegas vil han ikke si nøyaktig.

Solli var nylig i Bergen: Her feirer gullheltene gullet på ny

– Jeg får ikke hundre tusen, selv om noen av de andre guttene får nærmere en million per opptreden. Jeg er en liten fisk i en stor dam, men jeg har lært meg å svømme fort og tar til takke med det jeg får skissert av betingelser. Jeg er opptatt av å bygge innhold, og når jeg fortjener mer tipper jeg det går i boks, sier Solli.

Tilbud om å spille i Bergen

Den tidligere Brann-helten hadde en innholdsrik fotballkarriere med blant annet 40 landskamper og et sjeldent seriegull med Bergens stolthet. Nå er DJ-karrieren i ferd med å virkelig sette fart.

– Jeg bruker å si at det er et stykke fra julefestene på bygdehuset i Treungen til Las Vegas. Men det fine er at det finnes nesten ingen grenser om man liker det man driver med. Jeg elsker musikk og å være han fyren som lager ekstra stemning med et spisset kommersielt preg på musikken. Nøkkelen til hvorfor jeg får spille på disse stedene ligger i at man utstråler god energi og spiller musikk som funker på dansegulvene i Las Vegas, sier Solli.

Saken fortsetter under videoen

Han lager en del egen musikk, men mye går ut på å lage remikser av sanger folk allerede kjenner til. Han har tidligere spilt en del på Ricks i Bergen, og har et stående tilbud om å spille i Bergen under åpningshelgen i eliteserien 2018.

– Jeg har ikke svart ennå. Det tikker inn henvendelser jevnt og trutt. Jeg kjenner på følelsen hva jeg har mest lyst til og plukker det.

– Er dette kulere enn å spille på Brann Stadion høsten 2007?

– Jeg er forsiktig med å sammenligne opplevelser. Det beste for å holde et positivt spor i livet er å gjøre det beste av der du er nå. Jeg elsker å ha vært med på noe fantastisk i Bergen og i andre klubber, og så er jeg heldig som fremdeles får oppleve gåsehud-øyeblikk, sier Solli.

Artikkeltags