Neste uke leder han åpningsseremonien: – Jeg er svak på sykling

Fra Tarjei Strøms parallelle karriere som programleder og konferanserier kan man trekke en linje tilbake til tiden da Ralph Myerz & The Jack Herren Band var på sitt mest aktive som turnerende band og han tok seg av mellomsnakket. Dette bildet er fra TV 2-høstlanseringen i Bergen i fjor.

Fra Tarjei Strøms parallelle karriere som programleder og konferanserier kan man trekke en linje tilbake til tiden da Ralph Myerz & The Jack Herren Band var på sitt mest aktive som turnerende band og han tok seg av mellomsnakket. Dette bildet er fra TV 2-høstlanseringen i Bergen i fjor. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Om en uke er Bergen fylt til randen av sykkelentusiaster, TV-kameraer, utøvere og skuelystne. Og Tarjei Strøm.

DEL

Tarjei Strøm er musikeren som først spilte på så mange utgivelser med bergensartister at denne artikkelen hadde vært for kort til å ramse opp alle. Noen år etter kunne man se ham like ofte som programleder som bak trommesettet. Hvordan skjedde egentlig det?

Han trådte vannet som programleder i NRK P3s «Urørt»-finale tilbake i 2011. Den gang var han også medprogramleder i radioprogrammet «Sexy». Han beveget seg videre til blant annet NRKS «Sommerbåten» sommeren 2015, TV 2-konseptet «The Stream». Lørdag 16. september står han på scenen på Torgallmenningen og leder åpningsseremonien.

Klapp på skulderen

– Det som er interessant er at det begynte med Ralph Myerz, som jo er et instrumentalband. Det betød at noen nesten måtte snakke litt mellom låtene og jeg var den minst flaue, så da ble det sånn. Derfra havnet jeg i radio, så på TV og videre til disse konferansierjobbene, forteller Strøm til BA.

Han forteller om en spesifikk episode i 2004 som ledet ham et stykke inn i programleder-retningen.

– Vi var på en omfattende norgesturné med Ralph Myerz, bodde i nightliner, spilte på Rockefeller og alt. En dag gjorde vi det som het P3 Sessions der vi spilte live på P3 fra et studio på Marienlyst med 100 stykker i salen. Midt i sendingen gikk plutselig strømmen og det eneste som funket var programlederens mikrofon. Når man er på turné er man inne i en boble og jeg var vant til å holde gående når ting ikke funket som det skulle, om maskinen til Erlend (Sellevold, journ.anm.) konket, for eksempel. Så da holdt jeg det gående med praten i ti minutter, forteller Strøm.

Etter at strømmen hadde kommet på igjen kom daværende musikksjef i NRK P3, Håkon Moslet, bort til trommeslageren fra Bergen, klappet ham på skulderen og sa: «Det der er den beste radiosøknaden jeg noen gang har fått». Noen år senere fikk han forespørsel fra Totto Mjelde om å være medprogramleder i P3-programmet «Sexy».

– Det er en av de få tingene jeg virkelig føler at jeg kan og det ligger nærmere meg enn jeg kanskje var klar over i starten. Det faller naturlig for meg å prate foran mennesker, om det er 100 eller 10 000 mennesker. Samtidig tar jeg det veldig seriøst, jeg føler jeg må leve opp til forventningene som de som har spurt meg har.

Innspurten

Trommisen innrømmer glatt at han ikke er veldig sykkelinteressert.

– Jeg er veldig glad for at de spurte meg og dette er ikke en oppgave jeg tar lett på. Men jeg må innrømme at jeg er svak på sykkel. Jeg er sånn fyr som når det er fotball-VM ser finalen og når det er Tour de France får jeg med meg en innspurt her og der. Så jeg setter meg inn i sykkelsporten nå. Samtidig er min rolle her å være en representant for denne herlige lille byen som har fått det store mesterskapet.

– Hvordan forbereder du deg til en jobb som denne?

– På morgenen samme dag som jeg enten skal være programleder eller konferansier har jeg alt klart. Jeg legger meg ikke på kvelden før jeg har alt på stell. Jeg har også alltid en buffer, ting jeg kan si som er innenfor rammen for de eller det jeg snakker om. Det er direkte overførbart til musikken. Jeg har blant annet steppet inn med Kaizers Orchestra og da måtte jeg lære meg materialet, men også ting som var innenfor deres sound om jeg skulle ramle ut av det – ting som snakker til deres publikum. Sånn gjorde jeg på «The Stream» også, det har hjulpet meg.

Artikkeltags