Hellemyrsfolket også i 2016?

Agnete Håland og Andre Søfteland

Bilde tatt av pressefotograf Magne Turøy, Bergensavisen
Tlf: +4790193165
magne.turoy@ba.no

Agnete Håland og Andre Søfteland Bilde tatt av pressefotograf Magne Turøy, Bergensavisen Tlf: +4790193165 magne.turoy@ba.no Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

DNS vurderer å utvide spilleperioden på braksuksessen - igjen.

DEL

13. september i fjor satt en stolt og spent Agnete G. Haaland i salen på Den Store Scene. På scenen stod DNS-debutanten André Søfteland i rollen som Sivert i det som ble høstens store sinakkis i Bergen - stykket alle skulle se - «Hellemyrsfolket».

 Allerede en måned før urpremieren hadde teatret solgt 16 000 billetter og 17. november i fjor ble det lagt ut billetter til en ny runde med «Hellemyrsfolket» senere i år. 5. november er nypremieren og allerede har DNS passert 9000 solgte billetter.

Vurdere å utvide

Nå vurderer Den Nationale Scene om man skal utvide spilleperioden igjen - etter den siste oppsatte forestillingen 31. desember.

– Vi diskuterer det, men først nå har vi fokuset på forestillingene i høst. Vi har fått inn litt nye ansikter og satser på at forestillingen skal bli enda  bedre, forteller Agnete G. Haaland til BA etter en kort høstlansering på Den Nationale Scene mandag morgen.

Hun står omringet av skuespillere, regissører og resten av de ansatte ved DNS. De fleste har første dag på jobb etter sommerferien. En av dem er nettopp Søfteland.

– Det handler mye om å temme det samme dyret. Rollen er jo lik, men det kommer inne noen nye ansikter. Vi vet hva vi går til og det går fort å komme inn i rollen igjen. Jeg gleder meg veldig, sier han.

Til sentralbadet

– Og når vi skal gjøre dette en gang til så er det det ingen vits i år gjøre det dårligere eller like bar som sist. Målet er jo at forestillingen skal bli enda bedre.

DNS solgte 34696 til de 82 forestillingene av «Hellemyrsfolket» i 2014.

PS: Teatersjefen opplyste også på mandagens pressemøte at DNS får prøvelokaler i Sentralbadet fra 1. september.

Artikkeltags