Det nærmer seg premiere på Bjarte Hjelmelands nye show «Lånte fjær». 14. januar braker det løs på nytt på Ole Bull scene, og tirsdag slapp han en bakom scenen-video fra transformasjonen fra Bjarte til Malvin.

– Malvin Berg-Figenschoug er ekstremt gammel, faktisk etthundreogtre år. Men han henger med så godt han kan i svingene, blant annet skyper han med sin venninne Borghild som er 97. Malvin dater Borghilds venninne, Aslaug som er 87, forklarer Hjelmeland entusiastisk til BA.

Aslaug skal visstnok være litt av en golddigger, for Berg-Figenschoug er en holden mann.

Fint driv

Bjarte Hjelmeland er nå midt i den siste hektiske, «kill your darlings»-perioden. Fortsatt har han for mye stoff, og noe må kuttes.

– Det er fint driv på prøvene for tiden, jeg øver tekst, og driver frem figurene. Det er vanskelig, men gøy.

LES OGSÅ: Sist solgte han 63.000 billetter

Å forvandles til 103-årige Malvin er en lang og krevende prosess. Av den grunn deltar ikke Malvin på scenen under det nye showet, men via Skype.

– Jeg sitter 2,5 timer i sminkestolen for å bli Malvin. Det er krevende å sitte der så lenge, rett og slett en trøttsom opplevelse. Samtidig er det utrolig spennende. Maskemessig er dette den mest avanserte karakteren jeg har, og hun som har laget Malvin har gjort en fantastisk jobb, skryter Hjelmeland.

Masken er støpt i flere løse deler som limes fast til ansiktet.

Nervøs uansett

Nå ser Bjarte Hjelmeland frem til å komme til hjembyen for å starte innspurten frem mot premieren i januar.

– Hvordan går det med billettsalget?

– Du, det aner jeg ikke. Jeg blir bare nervøs av å vite det. Enten vi har solgt mye eller lite billetter, blir jeg nervøs, ler han.

– Men jeg gleder meg som en unge til premieren. Og kvir meg som en bikkje, legger han til med et smil.

Mer personlig

I tillegg til karakterene Malvin og Borhild, treffer vi en rekke andre i showet. I tillegg byr Bjarte enda mer på seg selv enn han gjorde i sitt forrige show, «Gu kor gøy».

LES OGSÅ: Frekk Trude

– Jeg fikk mange gode tilbakemeldinger på at folk likte de personlige tekstene mine forrige gang, så det gjør jeg mer av denne gangen. Mange har lyst til å bli bedre kjent med mannen bak masken. Samtidig er det jo sånn at det er mye av meg i karakterene mine også, innrømmer Hjelmeland uten å ville røpe noe mer om det.

Foruten Bjarte selv, har en rekke norske komikere vært med på å skrive tekster til showet. Blant andre Ingrid Bjørnov, og Pernille Sørensen som har skapt Malvin sammen med Hjelmeland.