Davy har takket for seg i TV 2

Davy Wathne valgte å si opp i TV2 etter 25 år i kanalen.

Davy Wathne valgte å si opp i TV2 etter 25 år i kanalen. Foto:

Davy Wathne har sagt opp i TV2. – Flere har opplevd ham som trakasserende, sier TV 2s organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand.

DEL

På et informasjonsmøte i TV 2-sporten kl. 13 torsdag ble det orientert om at Wathne slutter i TV 2.

Det skjer etter flere varslinger fra kolleger.

Willand sier at for mange i TV2 har oppførselen til Davy Wathne vært vanskelig å forholde seg til.

– Jeg vil påpeke at Davy har vært en av TV 2s største og viktigste profiler gjennom 25 år. Seerne har opplevd en ekstremt kunnskapsrik journalist, en engasjert og særegen tv-personlighet.

– Men han sier jo selv at han ikke er noe A4 menneske, på godt og vondt. Flere kolleger har varslet om at de opplevde Davys oppførsel om trakasserende. Det gjelder språk og sjargong, og spesielt måten han gir tilbakemeldinger på. Davy har hatt en undertone som enkelte har opplevd som sexistisk og støtende, men dette er ikke er hovedbildet, sier Willand til BA.

Anser saken med Davy som avsluttet

Etter flere varsler startet en dialog mellom Davy og ledelsen og det var i denne dialogen han valgte å si opp. 

Hun bekrefter at saken ikke var ferdigbehandlet fra TV2s side. 

– Vi hadde ikke konkludert i saken og kan derfor ikke svare på om vi vurderte å si Wathne opp. Men nå anser vi saken med Davy som avsluttet. Vi kommer selvfølgelig til å følge opp medarbeidere som har behov for dette. 

Willand bekrefter at kolleger har klaget på Wathne tidligere, men disse sakene har blitt håndtert løpende av mellomledere i TV2. 

– Saken er på mange måter en effekt av prosessen som er satt i gang TV2. Vi gikk bredt ut og sa at vi ønsket å få frem all informasjon om arbeidsmiljø og kultur i TV 2, for å sikre at vi gjør de riktige tingene, påpeker Willand.

I følge Dagens Næringsliv sa Wathne opp i helgen.

– Jeg har aldri knadd eller klint med noen kollegaer

Til BA sier Wathne at det hele handler om hans stil, sjargong og språk som gjaldt da han selv vokste opp, men som ikke fungerer nå.

– Hvis jeg var en gammel gris så skulle jeg tro at noen hadde korrigert meg for lenge siden. Nei, dette er skittent. Jeg har heldigvis to døtre som stiller opp for meg og er stolt av faren sin. De vet hvem jeg er på godt og vondt, sier TV2-profilen.

Han reagerer på at ordet sexistisk blir brukt, sammen med varslene om trakassering.

Davy Wathne (67)

  • Wathne har jobbet som journalist og programleder i TV 2s sportsavdeling siden oppstarten av kanalen i 1992.
  • Wathne, som fyller 68 år i januar, jobbet som sportsjournalist i Bergens Tidende før han meldte overgang til TV 2.
  • Kilde: TV2

– Det blir så simpelt og pinlig at media griper tak i sexistisk trakassering. Det er stygt av media, sier Davy Wathne og legger til.

– Jeg har aldri knadd eller klint med noen kollegaer. Jeg har vært klubbleder og blander ikke kortene på jobb. Jeg er rettskaffen og prinsippfast. Jeg vet hvem jeg er, påpeker han.

Wathne sier at han står for alt han har sagt.

– Dette har ikke rot i virkeligheten.

TV2-ankeret sier at han har fått mye støtte fra nåværende og tidligere kollegaer.

– Det er en støtte som varmer i disse dagene.

– Hva nå da, Davy?

– Min ene datter ringte meg nå og sa at jeg kunne bo hos henne de neste dagene. De siste ukene har jeg gått ned åtte kilo. Dette har tatt på, men det eneste som betyr noe for meg er mine døtre. 

Vurderte å slutte i sommer

Allerede i sommer sa profilen til nettstedet Journalisten.no at han vurderte å gi seg i TV 2.

–  Jeg må rett og slett kjenne etter hvordan jeg har det inni meg. Jeg er privilegert, slik jeg har vært hele livet, for jeg må ikke ha betalt jobb fra 1. januar. Men dette er noe jeg må avgjøre i løpet av relativt kort tid, sa han da.

Artikkeltags