Tysnesfest med fire millioner i underskudd

Sondre Justad på Gjerstad Arena under sommerens festival.

Sondre Justad på Gjerstad Arena under sommerens festival. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Festivalen må kutte kostnader og går en tøff bookingprosess i møte før neste års festival.

DEL

Tysnesfest klarte ikke å lokke like mange publikummere til festivalen i år. Nå styrer de mot underskudd.

Festivalen hadde et publikumsoppmøte på 26 693 festivalgjengere i år. Året før solgte festivalen hele 32 233 billetter. En nedgang 5540 billetter.

– Etter rekordåret i fjor bemannet Tysnesfest opp for å takle et tilsvarende besøkstall med lite køer og en smidig gjennomføring. Dette besøkstallet gjentok seg ikke, og når utgiftene var større i år enn i fjor, resulterer det i et dårlig økonomisk år for festivalen. Festivalen i 2018 styrer mot et underskudd på om lag 4 millioner kroner, het det i en pressemelding torsdag morgen.

– Motivert for 2019

Årets utgave av Tysnesfest hadde navn Sondre Justad, Alan Walker, Hellbillies og The Prodigy på festivalplakaten.

Elvis Costello var også booket, men 5. juli ble det kjent at han måtte avlyse sin kommende Europa-turné grunnet sykdom.

– Trass i et dårlig år økonomisk, var Tysnesfest i år på flere måter den beste festivalen vi har arrangert, sier styreleder i Tysnesfest, Sigvard Madsen videre i meldingen.

Daglig leder Øystein Vaage forteller dette til BA om tiden fremover:

– Vi får en relativt tøff oppgave med å holde oss likvid frem mot festivalen neste år all den tid artister skal ha betalt på forskudd.

Festivalen har også gått fra to til en halv stilling i en periode fremover.

– Men arbeidsmengden er ikke redusert, så det blir ekstra mye å gjøre for alle i styret og andre sentrale personer i festivalen, sier han og legger til:

– Selv om vi kommer til å kutte i kostnader har vi stor tro på at vi skal klare dette uten at det skal gå utover publikum. For å kutte kostnader rigger og bemanner vi festivalen etter årets besøkstall.

Tøffe år innimellom

I et intervju med BA i fjor sa styreleder Madsen dette:

– Vi har hatt noen tøffe år innimellom, men intensjonen har vært å fortsette. Nå har vi en plan som strekker seg til 2020. Vi kunne sikkert lagt den frem mot 2030 også, men det gjelder å være litt edru i gjerningsøyeblikket.

Artikkeltags