MK´s Marvellous Medicine ble fjorårets store spellemannvinnere med sitt debutalbum. Nå kommer de til Vill Vill Vest i september. Bluesbandet har fått mye oppmerksomhet for sine lekne og energiske konserter.

Her er listen

Her er de andre som dukker opp i september og den andre utgaven av Vill Vill Vest.

ANGELO REIRENE

Angelo Reira er artistnavnet til hip-hopper Trond Angelo Eriksen (21) fra Loddefjord I Bergen. Reirene slapp debut-EP i fjor og senere i år kommer albumet «DD 95».

BOKASSA

Powertrioen Bokassa fra Trondheim blander riffbasert og groovy stoner rock med rask og brutal hardcorepunk. Deres selverklærte stonerpunk har fraktet bandet over hele landet og på flere festivaler.

CAKEWALK

Synth, gitar, trommer og effektbokser – medlemmene i Cakewalk improviserer intense og fangende droner og riff. Med medlemmer fra flere av Norges mest kjente pop, rock og elektronika-grupper er dette bandet i en egen klasse.

FOAMMM

FOAMMM så verdens lys da vokalist og gitarist Chiara Cavallari trengte en hobby. Sammen med sine beste venner dannet hun et drømmende og lett psykedelisk shoegaze-band som siden har fått strålende anmeldelser av musikk og konserter.

HA! EN

Hardcore trap-rap fra Loddefjord i Bergen. Gruppen består av to unge spillere som straks er klare med ny EP «Haisommer».

HKEEM

19 år gamle Hkeem (Abdullhakim Hassane) fra Stovner har bare rappet i ett år, men stortalentet har allerede vist seg å være en av de unge, lovende artistene vi skal se opp for i 2017. Debutsingelen «Fy faen» er spådd til å bli en av sommerens store bangere.

JAKOB OGAWA

Oslobaserte Jakob Ogawa (20) leter etter impulser utenfor våre landegrenser og blander elementer fra film, kunst og musikk. Resultatet er et forfriskende og uttrykksfullt lydbilde. Hans tre singler har allerede vakt nasjonal og internasjonal interesse.

JIMI SOMEWHERE

18 år gamle Jimi Somewhere har på rekordtid blitt et navn å virkelig se opp for. Soundcloud-EP-en «MEMORIA» har skaffet drammenseren titusenvis av avspillinger, uten hjelp fra andre enn seg selv og gode venner.

LEKENDE LETT

Lekende Lett er et friskt pust i Bergens rap-scene. Den anonyme duoen dukket plutselig opp i fjor med låten «Kom å lag litt liv», med blant annet samples av buekorps, som tok internett med storm. Hun og Han blander hip hop med pop og andre sjangere, med stor suksess.

LOUI & LEXUS

Loui & Lexus er en rapduo fra Volda, bestående av Loui på vokal, og Lexus på produksjon. De har ligget i undergrunnen på Soundcloud siden 2014, men det er først nå de tar steget frem i lyset, og det med en gjennomført og ektefølt EP – «Om Mej Og Om Mej».

POM POKO

Pom Poko fra Trondheim beskriver seg som Pure Norwegian Punky Sweetness™, lyden av en fest med din nabo Totoro. Punk-attitude blandes med hele pophistorien, og lager en eksplosiv pakke ofte sammenlignet med Duchess Says, Deerhoof og Le Tigre.

ROMSKIP

ROMSKIP er et ferskt bergensband, som legger vekt på å få frem «lyden av Bergen» i låtene sine. Bandet er fem astronauter som alle deler den samme gleden for musikk, kjærlighet og aliens. Tross kort levetid har bandet rukket å spille på alle de store scenen i byen.

SHIKOSWE

Shikoswe er prosjektet til Nora Shikoswe Hougsnæs, som startet opp rundt indie-scenen i København i 2016. Høsten 2016 kåret P3 henne til Ukas Urørt, og Deichmanske Musikkblogg kåret EP-en «The Hour of the Body» til fjorårets beste norske EP.

SNOW BOYZ

Snow Boyz er brødrene Rafael Domingos (Baby Marley) og Paulo Domingos (Skip). I 2016 slapp de låten «42» – «Høstens mest essensielle norske raplåt» og «norge mest remixede band» var blant omtalene.  

SOFTCORE UNTD

Softcore untd. består av medlemmer fra rapduoen $ushi x Kobe og bandet Verdensrommet. Musikken blander 808-trommer, saksofoner og jazzgitarer. Sammen kombineres elementer fra begge band i nye uttrykk på en EP som er vanskelig å sette i bås med sjangerbegreper.

SUNSHINE REVERBERATION

Sunshine Reverberation er et garagepunkband fra Tromsø inspirert av psykedelia og krautrock som lager et lydlandskap i fotsporene til King Gizzard, Ty Segall, Thee Oh Sees og White Fence. Det var knyttet stor spenning til debutalbumet som kom tidligere i år, som absolutt leve opp til forventningene.

YOUNG DREAMS

Da bergensbandet Young Dreams slapp debutalbumet «Between Places» ble det hyllet både her hjemme og ute i den store verden. Høsten 2016 kom nye livstegn fra bandet med den utsøkte singelen «Of The City». Nå er låtskriver og produsent Matias Tellez og hans gjeng klare til å presentere sitt nye album på Vill Vill Vest.