Rio takket av med Kygo

Kygo og sangeren Julia Michaels på scenen da OL i Rio ble offisielt avsluttet.

Kygo og sangeren Julia Michaels på scenen da OL i Rio ble offisielt avsluttet. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Rio-OL ble avsluttet med fest og feiring på Maracanã stadion søndag kveld. På scenen sto blant annet Kygo, som avsluttet med «Carry me».

DEL

Avslutningsseremonien startet klokken 0115 norsk tid. Kyrre Gørvell-Dahll, bedre kjent som Kygo, var sistemann ut på scenen sammen med den amerikanske gjestevokalisten Julia Michaels (22).

På Maracanã lot utøvere og publikum seg varme av rytmene fra DJ-ene som spilte musikk og blåste bort bekymringen for vind og småregn over Rio.

Det ble anslått at rundt én milliard seere fulgte åpningsseremonien på TV, mens det var 91.000 tilskuere inne på Maracanâ. Det er ennå ikke kjent hvor mange som fulgte med da Kygo fikk avslutte Rio-OL.

– Dette var utrolig, skrev Kygo på Twitter etter showet.

Det var tirsdag denne uken at Kygo meldte om spillejobben på sin egen Instagram-profil.

– Jeg har vært heldig og fått spille på en rekke fantastiske steder, men jeg må si at dette er den største spillejobben i karrieren min, skrev superprodusenten fra Fana.

Hele Brasil

Avslutningsseremonien var en mer avdempet affære enn åpningen, og denne gangen var det hele Brasil og ikke bare vertsbyen som sto i fokus. «Brasilianere får det til med bare hendene» var temaet for seremonien, som kan sees som et nikk til den fremvoksende økonomien i verdens femte største land.

Det var selvfølgelig også dans og sambainspirerte rytmer, og showet inneholdt referanse til både moderne populærkultur og til landets historie – inkludert urbefolkningen og påvirkingen fra Europa og Afrika.

Lettelse

Tradisjonen tro ble også OL-flagget levert videre til Tokyo, som skal arrangere lekene i 2020. Tokyos guvernør tok imot flagget på vegne av byen, og en kort stund senere dukket plutselig Japans statsminister Shinzo Abe opp på en pidestall midt på OL-arenaen.

Søndagens seremoni markerer slutten på en 16 dager lang idrettsfest, som har blitt gjennomført med langt færre problemer enn skeptikerne fryktet. Zikaviruset, politisk uro i Brasil og kriminaliteten i Rio var blant faktorene som truet med å kaste lange skygger over arrangementet. Nå venter en tid for ettertenksomhet og analyse, men stemningen er søndag kveld preget av lettelse over et vellykket OL.

Artikkeltags