«Idol»-Oda i samarbeid med Marcus & Martinus

Oda Evjen Gjøvåg har nok å gjøre tilbake i hjemlandet.

Oda Evjen Gjøvåg har nok å gjøre tilbake i hjemlandet. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Ti år har gått siden Oda Evjen Gjøvåg deltok i «Idol». Nå er bergenseren tilbake i Norge.

DEL

Som 17-åring ble Oda Evjen Gjøvåg TV-kjendis. Uke etter uke sang hun seg videre til finalerundene i «Idol».

Etter fem nervepirrende fredagskvelder var det slutt. Hun forlot stjernesirkuset, men fortsatte med musikken og har de siste seks årene studert i USA.

Nå er hun igjen høyaktuell i norsk musikkbransje. På det ferske Marcus & Martinus-albumet er hun blant låtskriverne på to av sangene – tittelsporet «Together» og «Bae», skriver VG.

– Utrolig flinke!

Overfor BA slår bergenseren fast at hun er godt fornøyd med resultatet.

– Jeg synes «Bae» er den kuleste sangen på platen, men det er hard konkurranse. Jeg synes hele platen er dritbra, sier 28-åringen.

– Hva synes du om Marcus & Martinus?

– Jeg synes de er utrolige flinke. All suksessen de får er velfortjent og de har låter som jeg synes er kule, selv om jeg nok er litt utenfor målgruppen deres, forteller Evjen Gjøvåg.

Det var full kok da stjerneduoen Marcus og Martinus var på Osfest.

Det var full kok da stjerneduoen Marcus og Martinus var på Osfest. Foto:

Kjæresten hennes, Magnus Bertelsen, er hovedlåtskriver for de unge stjernene. Til VG legger hun ikke skjul på at det var hennes vei inn på Marcus & Martinus-platen.

Forrige gang de to sjarmørene spilte i Bergen, trosset fans advarsler og møtte opp på Festplassen klokken 0400. Elleve timer før start.

Elsker Bergen

Etter seks år i Los Angeles reiste Evjen Gjøvåg tilbake til Norge som utdannet manusforfatter, spesielt rettet mot humorproduksjon.

Selv om hele familien bor i Bergen, valgte hun å bosette seg i Oslo. Der forsøker hun å kombinere manuskriving og musikk.

Slik husker du gjerne Oda Evjen Gjøvåg fra TV-skjermen.

Slik husker du gjerne Oda Evjen Gjøvåg fra TV-skjermen. Foto:

– Jeg elsker Bergen og prøver å komme på besøk så ofte som mulig, men jeg tenker at det musikkbransjemessig er lurest å holde seg i Oslo, beskriver hun.

– Hender det at du tenker tilbake på «Idol»-tiden?

– Ja. Jeg føler at «Idol» er en fin greie å gjøre hvis du er 17 år og har lyst til å sjekke om musikkbransjen er noe for deg i det hele tatt. Mange sier at man er for ung som 17-åring, men jeg synes ikke det. Personlig synes jeg det er da man bør finne ut av det.

Artikkeltags