Brann er seg selv lik. Ja du har hørt det før… De hjelpeløses hjelper og alt det der. Nok en gang. Godset lå på direkte nedrykksplass før denne runden, og var uten seier i de siste seks seriekampene (0-4-2). Og så knuser de oss 6-0!

Flaut, pinlig, skammelig og tilsynelatende uprofesjonell opptreden av et Brann-lag som tydeligvis ikke la veldig mye ære ned i å avslutte sesongen med stil selv om vi ikke hadde så mye å spille for.

For det er ikke bare det at vi stadig taper for de desperate såkalte "hjelpeløse" lagene. Vi får gjerne grisebank! Og lager kvalme i nedrykkstriden.

Mange husker nok 3-7 for Lyn i 1993. Lyn hadde seks mål dårligere målforskjell (og tre poeng mindre) enn Molde på kvalik før siste runde. Så lenge MFK bare tapte 0-1 for Tromsø, skulle det ikke være mulig at Lyn kunne ta dem igjen. Men Lyn ledet på et tidspunkt hele 7-1 over oss. På Stadion! Og det sendte MFK midlertidig til direkte nedrykk. Heldigvis skjerpet Brann seg på slutten og straffereduseringen til 3-7 på overtid sendte likevel Lyn ned en divisjon. Men 7-3 over oss, var deres eneste seier siste syv kamper.

Eller hva med 0-5 for Viking i 2006? Viking lå på direkte nedrykk før siste runde og hadde tapt de to foregående kampene. Hadde vi - som allerede hadde sikret sølv - tatt poeng mot dem, hadde de rykket ned. Hadde vi nøyd oss med å tape 0-3, hadde Viking havnet på kvalik med færre scorede mål enn Odd. I stedet måtte Odd til kvalik. Da var de sikkert glade i oss nede i Skien…

I tillegg reddet HamKam plassen pga det ene poenget de tok mot oss i siste runde 2005. LSK reddet plassen da de slo oss 3-1 i nest siste runde i 2009 (deres eneste seier de siste tre rundene). Sogndal lå på kvalik før siste runde, men reddet plassen da de slo oss 2-0i siste runde 2012. Og Ulf tok et langt steg mot ny kontrakt da de slo oss 3-1 i nest siste runde 2013 - deres eneste seier siste syv kamper.

Heldige er de som i de siste rundene av en sesong skal møte et Brann-lag uten noe å spille for. Da får du gjerne ikke bare tre gratis poeng. Da får du kanskje fikset litt på målforskjellen også!

For Godset hadde dårligst målforskjell av alle lagene i nedrykksfare før denne runden. Nå har de plutselig nest best av de seks lagene som kan rykke ned. Sarpsborg, Lillestrøm, Tromsø, Mjøndalen og Ranheim må jo være rasende på Brann som gir så fullstendig faen. Hva om det er Branns useriøsitet som til slutt gjør at et annet lag rykker ned på bittelitt dårligere målforskjell enn Godset?

Det er for lett å avfeie det med at «det er deres eget problem». Jeg vil minne om at Brann både i 2002 og 2014 fikk hjelp av Stabæk i siste runde. Begge gangene hadde bæringene nada og niks å spille for. Begge gangene tok de oppgaven alvorlig og slo laget som ellers kunne passert oss og sendt oss rett ned i 1.divisjon. Men på det seriøse nivået er visst ikke Brann…

For rettferdighetens skyld er det en fordel om alle 16 lag spiller 30 kamper mot 30 motiverte og seriøse motstandere. Hvis noen møter useriøs motstand i en av de siste rundene, kan det være forskjellen mellom nedrykk og å redde plassen. Det trenger ikke handle om mer enn ett mål til eller fra i målforskjellen. En dag kan det nok en gang være vi selv som trenger hjelp av andre. Det kan være i kamp om nedrykk, men også om gull, medaljer og europacup. Da er det surt hvis tabellrivalen møter et lag som gir faen.

Når det først rakner for Brann, så rakner det skikkelig! På det minst ventede tidspunktet. I 2000 tapte vi 1-7 for Stabæk da vi ledet serien etter ni runder. Da vi som ubeseiret serieleder med kun syv baklengs skulle møte HamKam borte i det årets tolvte kamp i 2006, tapte vi 0-4.

Da vi tok gull i 2007, tapte vi 0-6 for Lyn. I fjor var vi suveren serieleder, uten tap og med kun fem baklengs etter fjorten kamper. Så tapte vi som kjent 0-4 hjemme for Molde - etter fire baklengs de første 21 minuttene. I år hadde vi sluppet inn mindre enn ett mål per kamp, og aldri tapt med mer enn ett mål i serien. Og så taper vi plutselig med SEKS - mot laget som lå nest sist før denne runden!

Men alle baklengsmålene på Marienlyst, var et unntak fra regelen om et solid forsvar denne sesongen. Verre er det offensivt. At vi ikke scoret mot Godset, var IKKE noe unntak. Vi står med latterlige TRE mål på de siste ni kampene. Så få mål over en periode på ni seriekamper, har Brann faktisk aldri hatt før!

For øvrig har ting snudd seg veldig for oss på Marienlyst gjennom historien. I gullsesongen 2007 vant vi borte mot Godset for vanvittige 11. gang på rad! På de elleve kampene der etter det, har vi kun fått én seier… Det som var en lykkebane på et nærmest absurd nivå, har blitt en av våre ulykkesbaner.

Hva nå LAN?

Det stadig gjentagende spørsmålet etter nok en svak høst - og strengt tatt halvannet år med middelmådighet - er om Lars Arne Nilsen er riktig mann for Brann videre.

Hans resultater i Brann-perioden totalt sett er fortsatt gode. Vi har fremdeles tatt tredje flest poeng av alle lag etter opprykket. Kun Rosenborg og Molde har vært bedre. Ja selv om vi kun ser på de to siste sesongene, har vi også tatt tredje flest poeng! Hvem skulle trodd det?

Men utviklingen går så definitivt feil vei. Både resultatmessig og spillemessig.

Fra midten av 2018-sesongen og frem til nå, har vi tatt 1,45 poeng pr kamp. I denne perioden har vi tatt 7. flest poeng (64), slått av MFK (98), RBK (83), Odd (75), Glimt (71), Kristiansund (67) og Haugesund (65). Ja akkurat... Kristiansund og Haugesund!!!!

I år alene har poengsnittet vært 1,38. Og ser vi kun på de siste fjorten kampene (altså kampene etter vi var midtveis) er poengsnittet kun 1,21! Vi har tatt 10. flest poeng når vi sammenligner alle lagenes siste fjorten kamper. Over de siste tolv kampene er vi helt nede på 12.plass. Og vi har tatt nest færrest poeng over de siste seks.

Et lag med en ekstrem scoringstørke og strengt tatt også sjansetørke i lang tid, kan ikke hevde seg i toppen. Veien frem virker lang. For det er ikke bare tilfeldigheter og uflaks som gjør at vi ikke scorer mange mål. Vi har rett og slett ikke noe skikkelig angrepsspill. I hvert fall ikke noe som er i nærheten av å gi resultater i form av mål.

Og da virker det meget underlig hvis det faktisk er slik at Nilsen er bankers som trener også i 2020, uavhengig av hva som måtte komme frem i spillernes evaluering etter sesongen. Dette minner om omstendighetene rundt Rune Skarsfjord i hans siste Brann-høst.

-

Rim og regler:

*

Vi nærmet oss desember,

det var vinter, det var kaldt

Medalje var umulig,

vi var utslått i fra alt

Det handlet mest om æren

og den siste rest av den

Men etter denne kampen

har vi ingenting igjen

*

De hjelpeløses hjelper,

ja det ryktet er fortjent

Vi hjelper lag i nøden,

og da blir det ikke pent

Det ble det heller ikke,

for vi dret oss ut i Drammen

Vi reiser hjem til Bergen

- i bagasjen ligger skammen

*

Sånn halvveis ut i første,

kom det første feile veien

Men det var bare starten,

Det var juling, som var greien

Vi stod jo mest og så på,

nummer to og tre kom kjapt

Og der kom og det fjerde,

herregud så jækla slapt!

*

Det fortsatte i andre,

da kom jaggu nummer fem

Og også nummer seks,

før det var slutt og vi dro hjem

Hvis alt går galt i siste,

blir det niende på oss

Ja året tjue nitten

kan vi kaste rett i boss!

*

-

Kampen:

Siden sist hadde Gilbert Koomson, Taijo Teniste og ikke minst Vito Wormgoor forsvunnet ut av startelleveren. Spesielt karantenen på sistnevnte kostet oss antagelig dyrt i denne kampen. Vil tro vi ikke hadde sluppet inn seks mål med ham på plass. Inn var Thomas Grøgaard, Gilli Rólantsson og Christian Eggen Rismark kommet.

Strømsgodset gikk rett i angrep fra avspark og kom til avslutning fra spiss vinkel allerede etter femten sekunder. Heldigvis gikk Moses Mawas avslutning via Ruben Yttergård Jenssen og til corner.

Etter fem og et halvt minutt kom nye store Godset-sjanser. Først var det Ruben Kristiansen som såvidt fikk hindret Lars-Jørgen Salvesen i å avslutte fra femmeteren, og deretter fikk Salvesen slengt frem en tå da Veton Berisha mislykkes med å heade inn til keeper. Heldigvis reddet Christian Eggen Rismark «på streken», som man gjerne sier når det ikke er på streken, før Mawa headet over fra tre meters hold mens Håkon Opdal var ute og plukket sopp.

Godset var klart best de første ti minuttene, men så kom Brann mer med. Etter knappe fjorten minutter hadde vi da også et pent angrep som avsluttet med at Thomas Grøgaard flikket videre til Daouda Bamba som kom akkurat for sent mot Godsets keeper.

Etter drøye kvarteret headet Bamba i tverrligger fra syv meter på en corner.

Under to minutter senere var det hjemmelaget sin tur til å være farlige på et hjørnespark, men ingen fra Godset fikk reagert kjapt nok da corneren landet i femmeteren.

Det skjedde mye nå, og minuttet senere var det Bamba som skjøt utenfor lengste stolpe fra skrått hold.

Men etter drøye tyve minutter var «moroen» (0-0) over. Da fikk Moses Mawa et langt fremspill, utfordret Bismar Acosta og skjøt fra relativt spiss vinkel. Det skuddet gikk mellom Håkon Opdal og stolpen - og i mål.

Kanskje ikke ufortjent Godset-ledelse etter de store Godset-sjansene i starten, men litt mot spillets gang de siste minuttene. For Brann hadde så absolutt kommet mer med.

Noen minutter senere trodde en god del på Marienlyst at det stod 2-0, men Maigaards frispark gikk såvidt utenfor.

To minutter før halvtimen kom Bamba igjennom, men ble tydelig holdt av Duplexe Tchamba. Det fikk tydligvis ikke dommer Svein Oddvar Moen med seg. Bamba kom til slutt til avslutning fra en litt for skrå vinkel - langt utenfor.

Litt senere ville Bamba ha straffe da han ble felt av Jack Ipalibo i feltet, men dommer Svein Oddvar Moen var ikke enig i det.

Lars-Jørgen Salvesen fikk på drøye to minutter, to muligheter til å score fra omtrent samme posisjon. Den første gangen bommet han i sitt forsøk på å sentre til en bedre plassert spiller. Den andre gangen chippet han over Opdal og inn i mål til 2-0.

Brann som aldri scorer, kunne vel umulig snu dette?

Vi hadde vært for fullt med i kampen den første halvtimen. Men nå skulle det straks bli verre:

For bare 100 sekunder etter 2-0, skulle det bli 3-0 da et slapt Brann-forsvar lot Duplexe Tchamba sette inn en retur etter et langskudd fra Mikkel Maigaard. Nå begynte det å bli stygt her!

Og enda verre skulle det bli… Seks minutter og 15 sekunder etter 2-0-scoringen, var det plutselig blitt hele 4-0! Alt gikk inn nå! Og det var kanskje ikke så rart når Salvesen fikk stå umarkert på tolv meter og sette inn innlegget fra Tokstad.

Brann var gått fullstendig opp i limingen nå! Forsvaret ble latterliggjort. Eller; de latterliggjorde seg selv!

Vi trodde knapt det vi så. At vi kunne finne på å hjelpe et bunnlag, visste vi jo. Men 4-0 til pause? Litt flatterende riktignok - Godset hadde ikke vært fire mål bedre, men best hadde drammenserne likevel så avgjort vært.

Og marerittet fortsatte i andre omgang. To minutter og 43 sekunder etter hvilen, stod det absurde 5-0 til nedrykkskandidaten. Denne gang var det Tokstad som satte inn ballen fra fem meter, med et passivt Brann-forsvar som tiltaksløse vitner. Og nå hadde drammenserne for sikkerhets skyld scoret på alle sine siste fire avslutninger i feltet - og på fem av de siste seks! Alt gikk inn!

Noen minutter senere headet Bamba via Rismark og utenfor fra fire meter på en corner. Ingenting gikk vår vei i dag!

I det 65. minutt kom Bamba til et skudd fra skrått hold, men dessverre rett på keeper. Bare sekunder senere kom innbytter Martin Spelmann til en tilsvarende sjanse med tilsvarende utfall på motsatt side av banen. Men sistnevnte ble avvinket for offside.

Minuttet etter fikk vi ettertrykkelig bevist at alt gikk inn for Godset denne kvelden, da Herman Stengel skjøt i krysset fra 26-27 meter…

På dette tidspunktet begynte jeg seriøst å frykte for tosifret. I det minste minnet kampen skummelt om en del kamper i Molde, der det bare har rent inn...

Med seksten minutter igjen kom Bamba til et skudd fra sekstenmeteren, men keeper Hansen reddet.

Først da mindre enn et kvarter gjenstod, foretok Lars Arne Nilsen endelig sine første bytter: Den 16 år gamle seriedebutant Mikal Berg Kvinge kom inn for en skadet Veton Berisha, og Sander Marthinussen kom inn for Ruben Yttergård Jenssen.

Åtte minutter før slutt hadde Bamba en avslutning Hansen måtte anstrenge seg litt for å redde, og da stod det utrolig nok 10-10 i angrep med avslutninger i feltet!

Med fire minutter igjen gjorde vi kampens tredje bytte: Inn kom seriedebuterende Andreas Mjøs for Thomas Grøgaard. Dermed hadde vi to 19-åringer og en 16-åring på banen. Viktig å gi de unge og urutinerte «en god kampopplevelse», som det heter…

To minutter før slutt skulle da også Bamba sørge for at vi «ledet» 11-10 i avslutninger i feltet, til tross for at vi lå under 0-6 i det som dessverre teller. Og til slutt ble det 12-10 til oss i denne øvelsen. Men de åtte siste gikk til oss, da Godset hadde gjort jobben sin - og vel så det - for lengst. Og dessuten var de færreste av våre avslutninger av sorten som kan regnes som store sjanser.

Det endte altså med et stygt 0-6-tap. Og selv om Godset fikk godt betalt, er det grunn til å stille spørsmålstegn ved profesjonaliteten til spillerne. Det som foregikk de siste ti minuttene av første omgang og de første minuttene av andre, var pinlig svakt.

-

Tabellsituasjonen:

Vi er altså nummer syv når én runde gjenstår:

* Vinner vi mot Viking, blir vi dårligst nummer syv. Hvis Kristiansund samtidig ikke vinner mot Godset (h), blir vi nummer seks.

* Med uavgjort mot Viking, blir vi dårligst nummer åtte. Vi vil da bli nummer seks hvis Kristiansund taper med minst tre mot Godset (h), og Stabæk ikke slår Tromsø (b).

* Med tap blir vi dårligst nummer ni. Vi blir nummer seks hvis både 1) Kristiansund taper med tre flere mål mot Godset (h) enn vi gjør mot Viking, 2) Stabæk ikke tar poeng mot Tromsø (b), og 3) Haugesund ikke slår Odd (h).

-

Kuriosa:

* Dette var vårt største tap i seriekamp siden 0-6 for Lyn 16. juni 2007.

* Dette var 67. gang Brann tapte med fire mål eller mer på øverste serienivå. Forrige gang var da vi tapte 1-5 i Molde 12. august i fjor, men i obligatorisk kamp var Ranheim-kampen i cupen 26. juni i år forrige gang. Det var 28. gang vi tapte med fem mål eller mer på øverste nivå. Forrige gang var 16. juni 2007 da vi tapte 0-6 for Lyn i Oslo, men i cupen tapte vi 0-8 for Molde 23. juli 2008. Det var 19. gang vi tapte med seks mål eller mer på øverste serienivå.

* Det var 121. gang vi slapp inn minst fire mål i en seriekamp. Forrige gang var 1-5 i Molde i fjor, men i cupen tapte vi 0-4 for Ranheim i sommer. Det var 45. gang vi slapp inn minst fem mål i en seriekamp, og det var 25. gang vi slapp inn minst seks mål i en seriekamp. Forrige gang var den berømte Lyn-kampen i 2007, men i cupen tapte vi altså 0-8 for Molde i 2008.

* Heller ikke denne gang klarte vi å få to strake seire i serien. Sist vi fikk to seire på rad i serien, var 21. juli og 4. august da vi slo hhv Stabæk 2-1 hjemme og Ranheim 3-0 borte. Etter det har vi spilt tolv seriekamper (2-5-5) uten å klare to seire på rad.

* På bortebane har vi spilt fem på rad uten å vinne (0-2-3). Siste seier på bortebane i serien, var da vi slo LSK 3-1 på Åråsen 1. september. Forrige gang vi spilte fem bortekamper på rad i serien uten å vinne, var fra mai til juli 2016 (0-1-4).

* Brann har bare scoret tre mål på de siste ni seriekampene. Vi har aldri tidligere scoret så få mål i en periode over ni seriekamper.

* Brann har bare scoret ett mål på de siste fem bortekampene i serien, og nå har vi to på rad uten noen. Forrige gang vi scoret kun ett mål over fem bortekamper i serien, var fra april til juli 2016 da vi scoret kun ett over seks.

* Heller ikke denne gang klarte vi å holde nullen bak i to seriekamper på rad. Sist vi klarte det, var f.o.m. 21. september t.o.m. 6. oktober da vi klarte det i tre strake.

* Vi har sluppet inn mål i de tre siste bortekampene i serien. Sist vi holdt nullen borte, var da vi spilte 0-0 mot RBK på Lerkendal 28. september. Sist vi slapp inn mål i tre strake bortekamper, var i de tre før den nevnte RBK-kampen.

Etter 29 kamper:

År

Se

Ua

Ta


Ba


+/-


Po


Slutt-plass

2019

10

10

9


31

32


-1


40


?

2018

16

7

6


44

31


+13


55


Nr. 3

2017

13

7

9


49

34


+15


46


Nr. 5

2016

15

6

8


40

26


+14


51


Nr. 2

2014

7

5

17


38

52


−14


26


Nr.14

* Brann har 40 poeng. Det er 15 færre enn i fjor og det minste vi har hatt etter 29 kamper siden vi hadde 26 i 2014.

* Brann har scoret 31 mål. Det er det 13 færre enn i fjor, og det desidert minste vi har hatt etter 29 kamper i de sesongene det har vært spilt så mange (1961/62 og f.o.m. 2009). Den gamle verstenoteringen vår var 38 i 2014.

* Brann har 32 baklengs. Det er én mer enn i fjor og to mindre enn i forfjor. I 2016 hadde vi bare 26.

* Brann har -1 i målforskjell. Det er 14 dårligere enn i fjor, 16 dårligere enn i forfjor, og det klart dårligste siden minus 14 i 2014.

Etter 15 bortekamper:

År

Se

Ua

Ta


Ba


+/-


Po

2019

5

4

6


18

21


-3


19

2018

8

3

4


21

20


+1


27

2017

5

4

6


21

21


+0


19

2016

5

3

7


18

21


−3


18

2014

4

4

7


25

33


−8


16

* Brann har 19 bortepoeng. Det er åtte færre enn i fjor og det samme som i forfjor.

* Brann har 18 bortemål. Det er tre færre enn i fjor og det dårligste siden 18 i 2016.

* Brann har 21 borte-baklengs. Det er én mer enn i fjor og det samme som i 2016 og 2017.

* Brann har minus tre i målforskjell borte. Det er fire dårligere enn i fjor og det dårligste siden minus tre i 2016.

Brann innbyrdes mot Godset i serien:

Sted:

Ka

Se

Ua

Ta

Mål

Bak

Bergen

29

17

9

3

64

26

Drammen/Mjønd.

29

12

5

12

46

42

Totalt

58

29

14

15

110

68

* Branns siste seier mot Godset i serien, kom 4. november i fjor da vi vant 3-1 på Stadion. Det er også den eneste seieren mot dem på de fem siste forsøkene i serien (1-2-2).

* På bortebane står vi uten seier på de fire siste seriekampene mot Godset (0-2-2). Vår forrige seier på Marienlyst var 13. september 2014 da vi vant 4-1. Det er også vår eneste seier der på de siste elleve forsøkene (1-3-7).

* I serien hadde vi før søndag scoret i de åtte siste kampene mot Godset. Forrige gang vi ikke scoret mot dem, var 12. juli 2014 da vi tapte 0-1 på Stadion.

* På bortebane hadde vi før søndag scoret i de fire siste seriekampene mot Godset. Forrige gang vi ikke scoret der, var i 2013 da vi tapte 0-2.

* Vi har sluppet inn mål i de fem siste seriekampene mot Godset. Sist vi holdt nullen mot dem, var da vi vant 3-0 på Stadion 6. april 2017.

* På bortebane har vi sluppet inn mål i de 14 siste seriekampene mot Godset. Sist vi holdt nullen der, var da vi vant 2-0 i 1998!

-

Hendelsene:

00:15 - Godset: Moses Mawa kommer til en mulighet rett etter avspark. Avslutningen fra 7-8 meters spiss vinkel går via Ruben Yttergård Jenssen og til corner.

05:35 - Godset: Prosper Mendy legger inn fra deres venstreside, men Ruben Kristiansen får hindret Lars-Jørgen Salvesen i å avslutte fra femmeteren. Imidlertid lander ballen hos Veton Berisha som forsøker å heade tilbake til Håkon Opdal. Men ballen går i stedet til Salvesen som får slengt frem en tå og avsluttet fra fem meters spiss vinkel. Christian Eggen Rismark redder to meter fra streken, men nedfallsfrukten header Mawa over fra tre meter mens Opdal ligger og spreller på dødlinjen seks meter fra målet.

10:15 - Godset: Bismar Acosta mister ballen noen meter utenfor sekstenmeterhjørnet. Fra 15-16 meters ganske skrått hold skyter Mawa høyt over.

13:40 - Brann: Pent angrepsspill av Brann når Thomas Grøgaard flikker videre en pasning fra Berisha. Daouda Bamba er nære på å nå frem, men Godset-keeper Martin Hansen er ute og avverger.

14:15 - Godset: Acosta mister ballen igjen - denne gang nærmere midten av egen banehalvdel. Salvesen stormer fremover og avslutter fra et par meter innenfor sekstenmeterhjørnet. Opdal redder.

Allerede 4-0 til Godset i avslutninger i feltet.

15:40 - Brann: Corner fra venstre ved Fredrik Haugen. Bamba header i tverrligger fra syv meter.

17:20 - Godset: Mikkel Malgaard med corner. Den lander inne i femmeteren, men heldigvis får ingen blåkledde stokket beina sine. Rismark får klarert.

18:20 - Brann: Bamba får muligheten fra 13-14 meters skrått hold etter å lurt vekk Lars Vilsvik, men skuddet går utenfor lengste stolpe.

20:15 - Brann: Kristoffer Barmen gir til Kristiansen som legger inn fra dødlinjen, men hjemmelaget får klarert.

20:41 - 1-0, SCORING GODSET; MOSES MAWA: Herman Stengel sender frem til Mawa som unngår offsiden fordi han er på egen banehalvdel når ballen går. Han skjærer inn og utfordrer Acosta. Til slutt skyter han fra 7-8 meters ganske spiss vinkel, mellom Opdal (såvidt via hånden hans) og stolpen, og i mål.

Dette var Godsets femte avslutning i feltet, mot våre to.

23:20 - Godset: Maigaaard med frispark fra tyve meter. Det går såvidt på utsiden, men store deler av Marienlyst tror noen sekunder det går inn…

25:25 - Brann: Barmen skyter fra femten meter, men det klareres.

26:35 - Godset: Vilsvik slår inn i feltet hvor Salvesen header over fra fjorten meter.

27:20 - Brann: Grøgaard skyter over fra 25 meter.

28:10 - Brann: Bamba kommer igjennom, men blir tydelig holdt av Duplexe Tchamba. Dommeren har ikke sett noe, og Bamba kommer til en litt for skrå vinkel. Avslutningen fra ti meters skrått hold går et par meter utenfor.

30:35 - Brann: Bamba går i bakken i feltet i duell mot Jack Ipalibo og vil ha straffe. Han blir åpenbart felt, men faller nok litt for lett.

31:05 - Brann: Kristiansen legger 45 grader ut til Berisha som velger å legge inn, men treffer ingen røde foran mål.

33:55 - Godset: Stengel sender igjennom til Salvesen som forsøker å legge på tvers over til Kristoffer Tokstad som er alene foran mål, men Acosta avverger til corner.

36:18 - 2-0, SCORING GODSET; LARS-JØRGEN SALVESEN: Moses Mawa sender igjennom til Salvesen som nok en gang kommer alene på deres venstreside av feltet. Men denne gang velger han å avslutte selv, og chipper ballen fra åtte meters ganske skrå vinkel - over Opdal som går ned - og ballen spretter inn i mål.

37:58 - 3-0, SCORING GODSET; DUPLEXE TCHAMBA: Etter en corner fra Stengel kommer Maigaard til avslutning fra noe skrått hold rett utenfor feltet. Opdal redder, men Tchamba skyter på returen. Skuddet fra 12-13 meter går i mål i høyre hjørne.

40:40 - Godset: Salvesen lurer av Acosta og kommer til innlegg fra dødlinjen. Christian Eggen Rismark får akkurat hindret ballen i nå frem til Tokstad som er alene foran mål.

42:33 - 4-0, SCORING GODSET; LARS-JØRGEN SALVESEN: Tokstad runder Kristiansen og kommer til innlegg fra dødlinjen. Salvesen får uhindret avslutte fra tolv meter og inn ved venstre stolpe.

45:00: Pause. Ufattelige 4-0 til Godset etter 9-4 til samme lag i avslutninger i feltet.

- 2. omgang: -

47:43 - 5-0, SCORING GODSET; KRISTOFFER TOKSTAD: Maigaard slår mot motsatt side av feltet hvor Stengel får slå på direkten inn foran mål. Der klarer ikke en svak Acosta å hindre Tokstad i å sette inn 5-0 fra fem meter.

På dette tidspunktet ledet Godset 10-4 i angrep med avslutninger i feltet.

49:50 - Brann: Acosta kommer til avslutning fra rett innenfor femmeterhjørnet, men rett i foten til keeper Hansen. Etter hvert kommer også Berisha til skudd fra nesten ute på siden av sekstenmeteren, men det går via en blåkledd og til corner.

50:25 - Brann: På en corner fra Haugen header Bamba via Rismark og utenfor fra fire meter.

54:20: Heidundrende takling av Grøgaard på Prosper Mendy! Så blir det knuffing og skubbing mellom Haugen og Maigaard. Ingen kort blir utdelt, men Godset får frispark.

59:40 - Brann: Haugen sender igjennom til Berisha som kommer til innlegg fra dødlinjen, men Bamba når ikke frem og Tchamba klarerer.

61:10 -> bytte Godset: Martin Spelmann inn for Jack Ipalibo.

63:45 - Godset: Maigaard kommer heldigvis ikke til avslutning når han får ballen vel ti meter fra mål. Opdal får ballen.

64:20 - Brann: Kristiansen legger ut til Bamba som skyter fra ti meters skrå vinkel. Rett på keeper.

64:35 - Godset: Salvesen og Spelmann samarbeider på deres høyreside av feltet, og sistnevnte kommer til avslutning fra ti meters relativt spiss vinkel. Opdal avverger. Imidlertid har det vært vinket for offside.

65:55 - 6-0, SCORING GODSET; HERMAN STENGEL: Stengel skyter fra 26-27 meter. Ballen går over Opdal og i venstre kryss.

68:35 -> bytte Godset: Mustapha Fofana inn for Moses Mawa.

73:45 - Brann: Bamba skyter fra sekstenmeteren. Keeper får såvidt reddet.

76:25 -> bytte Brann: Sander Marthinussen inn for Ruben Yttergård Jenssen

76:30 -> bytte Brann: Mikal Berg Kvinge inn for Veton Berisha.

81:15 - Brann: Bamba forsøker å avslutte fra 13-14 meters skrått hold, men det blokkeres i skuddøyeblikket.

81:40 - Brann: Bamba skyter fra skrått hold et par meter innenfor feltet, men Hansen redder.

83:50 -> bytte Godset: Martin Rønning Ovenstad inn for Lars-Jørgen Salvesen.

85:55 -> bytte Brann: Andreas Mjøs inn for Thomas Grøgaard.

86:50 - gult kort, Godset: Mustapha Fofana for en voldsom takling på Marthinussen.

87:40 - Brann: Bamba skyter fra skrått hold noen meter innenfor feltet. Hansen redder greit.

90:00 + 0:05 - Brann: Mjøs skyter fra 15,5 meter, men det blokkeres umiddelbart.

90:00 + 0:45 - Brann: Barmen skyter fra over 30 meter. Det går en meter utenfor.

90:00 + 2:00: Slutt. Vi har tapt 6-0, men utrolig nok 12-10 til oss i angrep med avslutningsforsøk i feltet.

-

KAMPFAKTA

Strømsgodset – Brann 6-0 (4-0)

Eliteserien fotball, menn. Marienlyst stadion. 5352 tilskuere. Dommer: Svein Oddvar Moen, Haugar. Gult kort: Mustapha Fofana, Strømsgodset.

Mål: 1-0: Moses Mawa (20:41), 2-0: Lars-Jørgen Salvesen (36:18), 3-0: Dublexe Tchamba (37:58), 4-0: Salvesen (42:33), 5-0: Kristoffer Tokstad (47:43), 6-0: Herman Stengel (65:55)

Strømsgodset (4-3-3): Martin Hansen - Lars Vilsvik, Jakob Glesnes, Dublexe Tchamba, Prosper Mendy - Mikkel Maigaard, Ipalibo Jack (Martin Spelmann fra 62.), Herman Stengel - Kristoffer Tokstad, Lars-Jørgen Salvesen (Martin Ovenstad fra 84.), Moses Mawa (Mustapha Fofana fra 69.)

Brann (4-3-3): Håkon Opdal – Gilli Rólantsson, Bismar Acosta, Christian Eggen Rismark, Ruben Kristiansen – Fredrik Haugen, Ruben Yttergård Jenssen (Sander Marthinussen fra 77.), Kristoffer Barmen – Thomas Grøgaard (Andreas Mjøs fra 86.), Daouda Bamba, Veton Berisha (Mikal Kvinge fra 77.).

-

Kampstatistikk:

Sjanser: 8-7 til Godset (VG Live), 9-4 til Godset (BT)

Ballbesittelse: 55 % til Brann (VG Live), 53 % til Brann (NTB og NRK)

Avslutninger: 12-9 til Godset (VG Live), 13-9 til Godset (NTB), 19-14 til Brann (merkelige tall fra NRK)

Avslutninger på mål: 9-6 til Godset (VG Live), 10-6 til Godset (NTB) 8-6 til Godset (NRK)

Angrep med avslutninger i feltet: 12-10 til Brann (mine tall). 1. omg.: 9-4 til Godset. 2. omg.: 8-1 til Brann.

-

Sesongstatistikk:

Grunnet elendig oppløsning har jeg måttet gå tilbake til den litt mer rotete og fargeløse lay-outen jeg brukte før. Men her kan man i det minste se hva som står...

Tallene indikerer minutter spilt.

* = gult kort.

Spillerforkortelser: Aco = Acosta, Bam = Bamba, Bar = Barmen, Ber = Berisha, Bil = Bildøy, ERi = Eggen Rismark, Grø = Grøgaard, Har = Harloff, Hau = Haugen, HJo = Holmen Johansen, Kal = Kalsaas, Kar = Karadas, Kje = Kjelsrud Johansen, Koo = Koomson, Kri = Kristiansen, Kvi = Kvinge, Löf = Löfgren, Løk = Løkberg, NMa = Nicholas Marthinussen, SMa = Sander Marthinussen, Mjø = Mjøs, Opd = Opdal, Ord = Ordagic, Pet = Pettersen, Rol = Rólantsson, SHe = Selland Heggebø, Str = Strand, Ten = Teniste = YJe = Yttergård Jennsen, Wor = Wormgoor

Totalt = minutter totalt. Kamp = kamper totalt. Start = startede kamper. u/Uben = ubenyttet reserve

vs

Aco

Bam

Barm

Beri

Bil

EgRi

Grø

Har

Hau

HJo

Odd b

90

28

90


28

90

God h

90*

4

90

89u


90

90

KBK h

90

89

9

90


87

90


u

90

Vik b

90*

67

76

90*u


90

u

VIF h

90

11

89

79*

90

u

TIL b

90

u

45

90


u


u

31


Ran h

90*

26


89


u

uu

Stb b

90

86


90


4

uu

S08 h

90

89


90


u

uu

B/G b

90

57


89


2

uu

RBK h

90

89

u

90


u

89u

FKH b

90

90

45

90


u

45u

LSK h

90

70

60

90


5

u


85

u

MFK b

90


78

90


90

uu

Mjø h

90

u

57

90


9033

u

Sta h

90

90

4

75


90

uu

Ran b

90

90

79

83


111

u

Mjø b

90

90

72

90*


10

uu

TIL h

90

90

29

90*


20

uu

LSK b

90


90


u

90

27
KBK b

90


90

81


90

uu

FKH h

90


90

90

u

90

14u

RBK b

90


90

90

u

90

90u

MFK h

90

u

90

90


90

2u

S08 b

90*


63

90


90

20


27

u

B/G h


90

90

45


90

45


79*

u

VIF b

85*

90

58*90

58


32

u

Odd h

90

89

90*

89


u

65


90*

u

Gods b

90

90

90

76


90

85


90

u
Totalt

2515

1425

1664

2235

0

1219

630

0

766

270

Kamp

28

20

24

26


19

12


13

3

Startet

28

16

20

26


13

6


8

3

Ubenyt


3

1


2

6

12

1

1

24

Mål

1

7

1

3


11


Gult ko

5


2

4

2


2 guleRødt.

Aco

Bam

Barm

Beri

Bil

EgRi

Grø

Har

Hau

HJo

-

vs

Kal

Kar

KjJo

Koo

Kri

Kvi

Löf

Løk

NMa

SMa

Odd b


16*

62

u

90


u

62Gods h


16


74

90


u

86KBK h


3


u

181Viki b


23*


68

90


u

14VIF h


1


15

90


u

uTIL b


u


78

9059Ran h


16

1

90

9074Stab b


u

u

70

9017*S08 h


u

1

89

903B/G b


u

1

90

88uRBK h


1

1

5
uFKH b


u

u

45
12LSK hu

90

90


MFK bu

u

90


u

12Mjø h


12

u


90


31

uStab h


u


90

90


u

57Ran b


u


90

90uMjø b


18


76

90


TIL h


20


90

70


LSK b


u


15

90*


KBK b


56


34

90
u

u

FKH h


u


90

90
u

5

RBK b


u


90

90*
u

u

MFK h


u


90

90
u

u

S08 b

u90

90

u
u

B/G h

11

u


90

90

u

VIF b

u

5


32*

90

u

Odd h


u


90

25

1

Gods b

u

u90

14
14
Totalt

11

187

66

1681

2254

14

31

477

0

20

Kamp

1

12

5

24

27

1

1

11


3

Startet


1

1

19

265Ubenyt

3

14

5

3


1

6

5

4

6

Mål


1


2
1Gult ko


2


1

212 guleRødt.

Kal

Kar

KjJo

Koo

Kri

Kvi

Löf

Løk

NMa

SMa

-

vs

Mjø

Opd

Ord

Pet

Rol

SeHe

Str

Ten

YtJe

Wor

Odd b


u

u


74


90

90*

90

90

God h


u

u


1


90

90


90

KBK h


u90


90

u

90

90

Viki b


90u


90*

90

22

90

VIF h


90

u


75


90

90

90

90

TIL b


90

45


12


90

90

90

90

Ran h


90

u


64


90

90

90

90

Stab b


90

90*


20


90

73

90*

90

S08 h


90

90


1


87

90

90

90

B/G b


90

90


33


90

90

90*

90

RBK h


90

90


85


90

90

90

90

FKH b


90

90


45


90

90*

78

90

LSK h


90

90


u


20

90

30

90

MFK b


90

90


45


90

45

90

90

Mjø h


90

90


78


90


90

59

Stab h


90

90


15


33

90

86


Ran b


90

90


7


89

90

u

90

Mjø b

u

90

90


14


90

80

u

90*

TIL h

u

90

90


u


61

70

90*

90

LSK b

u

90

71

u

75

19

90

63

90

90*

KBK b

u

90
9

90

90

90

90*

FKH h

u

90
76*


90

90*

85

RBK b

u

9085

5


90*


90

MFK h


9088

u


90

90

90

S08 b


9090

u


90

70

90

B/G h


9045

u


45

90

90

VIF b


9090

u


90

90*

90

Odd h


90u

1


90

90

90*

God b

5

9090
76

Totalt

5

2340

1196

0

1222

110

1730

2176

2072

2394

Kamp

1

26

14


23

5

21

26

25

27

Startet


26

13


12

1

19

26

23

27

Ubenyt

6

3

4

1

4

4


1

2


Mål

1


3

1

3

5

Gult ko11

1

3

5

4

2 guleRødt.

Mjø

Opd

Ord

Pet

Rol

SeHe

Str

Ten

YtJe

Wor

Toppscorerliste:

Bamba - 7 (kamp 3, 10, 17, 18, 19, 26, 28)

Wormgoor - 5 (kamp 1, 1, 6, 12, 17)

Berisha - 3 (kamp 8, 9, 16)

Strand - 3 (kamp 2, 9, 20)

Yttergård Jenssen - 3 (kamp 14, 16, 20)

Koomson - 2 (kamp 13, 17)

Acosta - 1 (kamp 10)

Barmen - 1 (kamp 5)

Eggen Rismark - 1 (kamp 3)

Haugen - 1 (kamp 4)

Karadas - 1 (kamp 19)

Løkberg - 1 (kamp 6)

Rólantsson - 1 (kamp 20)

Teniste - 1 (kamp 25)

-

Mediene om kampen:

BA

BA Live

BT

VG

VG Live

TV2

NRK

Brann.no