Til oversikten

Nyhetsbrev januar 2019

[Gå direkte til påmeldingsskjemaet]
Kjære abonnent. Fortsatt godt nyttår! Også i år ser vi frem til å dele gode opplevelser med våre lesere. På det første nyhetsbrevet i år er vi glade for å ha billetter til eliteseriehåndball i Fana arena, og til Ingebjørg Bratland og Espen Lind som fremfører salmer i ny drakt. Det blir også en ny sjanse til å vinne billetter til Pippi Langstrømpe på Fyllingsdalen teater! Meld din interesse på skjemaet nederst på siden innen 22.01. kl 0900 og vær med i trekningen. Se også info om vår lesertur!

31. januar/17. februar – 5+5 abonnenter får to billetter hver:
Fana-Fredrikstad + Fana-Storhamar
Fana vant nærmest sensasjonelt 20-19 over håndballstormakt og serie-treer Larvik i en fullsatt Fana arena! Marthe Kristin Edvartsen og Jenny Osnes Græsholt var toppscorere med fire mål hver, og keeper Sofie Ege Grønlund ble kåret til lagets beste spiller. Nå venter nye tøffe kamper, og vi håper at så mange som mulig tar turen til Slåtthaug på hjemmekampene mot Fredrikstad (torsdag 31. januar) og Storhamar (søndag 17. februar). Begge motstanderlagene ligger over Fana på tabellen, så her er det gode muligheter til å hente inn både poeng og plasseringer. Det bør derfor ligge an til god stemning og flott håndball! Begge kamper blir streamet på BA.no (for abonnenter), men det beste er selvsagt å oppleve det hele på kloss hold, i Fana-håndballens nye storstue!
Tid og sted: Fana Arena, Slåtthaugvegen 144, hhv 31.01. kl 18.00 (Fana-Fredrikstad) og 17.02. kl. 16.00 (Fana-Storhamar)

Lesertur i Middelhavet:
Opplev Italia, Spania, Frankrike, Malta og Hellas med flotte MSC Poesia
Bli med på denne fascinerende reisen hvor du får det beste av Europa – fra historiske byer til romantisk idyll. Det finnes ingen bedre måte å reise på enn et cruise: du sjekker inn, pakker ut én gang, og flyter i luksus fra én verden til en annen. Opplev alt fra vakre øyer og spennende byer til ulike tidsepoker og kulturer. Vi gjør strandhugg i Barcelona, Marseille, Valletta på Malta, de greske øyene Korfu og Kreta, samt Katakolon og Pireus på det greske fastlandet, før vi avslutter med Civitavecchia og den evige stad, Roma. MSC Poesia vil være vårt hjem disse dagene og vi tror du vil trives på dette klassiske og flotte skipet. Her er flere restauranter, spa-avdeling, svømmebasseng, butikker, kasino og hyggelige kafeer. Om kveldene er det variert underholdning. Livet om bord skal nytes i tillegg til at det blir anledning til å bli med på utflukter i byene som anløpes.
Tidsrom: 11.-22. oktober 2019. Turpris kr 18.900 pr pers. Turprisen inkluderer: Fly t/r Flesland-Genova/Milano, 11 netters cruise i innvendig lugar, helpensjon ombord, reiseleder fra Unik Travel. Tillegg for andre lugartyper, skatt og tips ombord. For bestilling eller mer info, ring 38 12 79 00 eller se uniktravel.no/bergensavisen.
NB. Det er fortsatt noen ledige plasser igjen på en annen lesertur som vi har hatt med på nyhetsbrevet tidligere: Cruise i Adriaterhavet 20.-25. mai 2019, turpris kr 11.500 pr pers, der vi er innom Italia, Slovenia, Kroatia og Albania med MSC Musica. Mer info: uniktravel.no/bergensavisen.

24. februar – 2 abonnenter får fire billetter hver:
Pippi Langstrømpe
Astrid Lindgrens elleville historier om den rødhårete jenten med det store hjertet skal visstnok ha sitt utspring i en samtale med datteren Karin, som på det tidspunktet var en liten jente. Karin var syk og måtte holde sengen, og kom med følgende oppfordring til moren: «Mamma, kan ikke du fortelle om en som heter Pippi Langstrømpe?» I dag er fortellingene om Pippi kjente over hele verden, og de fenger stadig nye generasjoner. Pippi er sterk og modig som få, hun har en kiste full av gullpenger, en hest, en ape og et hus fullt av gøyale ting. Likevel er hun et barn, hun er sårbar, nysgjerrig, av og til usikker, ja, hun kan til og med føle seg ensom. Hun har trekk vi alle kan kjenne igjen. Kanskje er det derfor mennesker på alle verdens kontinenter kjenner et smil rykke i munnvikene når vi hører den velkjente sangen: «Her kommer Pippi Langstrømp – tjolahopp, tjolahei, tjolahoppsasei!» Mer info på Fyllingsdalenteater.no.
Tid og sted: Fyllingsdalen teater, Folke Bernadottes vei 21, kl. 12.00.

28. februar – 2 abonnenter får to billetter hver:
Ingebjørg Bratland & Espen Lind – Til alle tider
I 2011 satte Espen Lind nye toner til våre tradisjonelle salmer, og fremførte «Linds reviderte» sammen med Ingebjørg Brattland under Olavsfestdagene. Etter utallige oppfordringer begir de to seg nå ut på salmeturné, til kirker, operahus og vår egen storstue, Grieghallen. «De fleste av oss har eller har hatt et forhold til salmer,» sier Espen Lind og Ingebjørg Bratland. «Det er en del av vår kulturtradisjon. Vi tilhører det vi kan kalle tvilerne, men uavhengig av tro, så handler mange av salmetekstene om nestekjærlighet, om det å være et medmenneske, om å tro på det gode i verden – om håp og om tvil. Dette er noe vi begge kan relatere oss til. Flere av salmene i dette prosjektet er eldgamle, likevel er de tidløse. Mennesket er da som nå uforandret, og det vitner disse salmene om.» Mer info på grieghallen.no.
Tid og sted: Grieghallen kl 20.00.


Påmeldingen er nå stengt. Vinnerne er kåret, og billeteter for Fana-Fredrikstad, Pippi Langstrømpe og Bratland & Lind er sendt i posten. Når det gjelder Fana-Storhamar holder vi på spenningen litt til!