Til oversikten

Nyhetsbrev november 2018

[Gå direkte til påmeldingsskjemaet]

Kjære abonnent. Da er de fleste klokker stilt om til vintertid, og vi har hatt sesongens første kuldegrader her mellom de syv fjell. En litt spesiell fotballsesong går mot slutten, mens håndballen fortsatt holder det gående – innendørs, vel å merke. Vi har selvsagt billetter til Branns siste kamp, mot Odd, men også til Fana-damenes toppkamp mot Vipers i flotte Fana Arena! Så stunder det så smått mot jul, og Kurt Nilsen er i hjembyen igjen. Og før noen spenner på seg skiene, hør hva Are Kalvø har å si denne gangen (og det er mye!). Meld din interesse på skjemaet nederst på siden innen tirsdag 6. november kl 09.00 og vær med i trekningen om billetter! Se også info om den nye leserturen: hva med en tur for ekte livsnytere, til Paris og Champagne i april?

14. november – 5 abonnenter får to billetter hver:
Fana Elite-Vipers Kristiansand
Bli med og se Fana ta imot serieleder Vipers Kristiansand hjemme i nyåpnede Fana Arena på Slåtthaug! Fana-damene spiller sin første sesong i håndballens eliteserie. Laget imponerte mot Vipers, selv om det ble tap, da de to lagene møttes til kvartfinale i cupen i slutten av oktober: resultatet ble til slutt 32-42, og det var lenge siden sørlendingene hadde sluppet inn så mange mål. Det lover godt for en spennende og målrik kamp når de to lagene barker sammen i flotte Fana Arena. Kampen sendes også live på BA.no – men det beste er selvsagt å oppleve lokale og nasjonale stjerner på kloss hold, med et entusiastisk hjemmepublikum på tribunen.
Tid og sted: Fana Arena, Slåtthaugvegen 144, kl 18.00.

24. november – 7 abonnenter får to billetter hver:
Brann-Odd
Det er en måned til julaften når den gamle fotballstorheten Odd entrer stadion-matten. Det er med andre ord klart for aller siste serierunde. Da Brann slo Odd 1-0 på bortebane i juni, var rødtrøyene på full marsj mot seriegull. BAs utsendte sammenlignet med gull-laget fra 2007: Brann var nå 5 poeng foran skjema, for å låne et uttrykk fra skøytesporten! Siden har det kanskje blitt noen flere feilskjær enn det egentlig skulle. I skrivende stund er nok gullet fortsatt en teoretisk mulighet, 3,3 % ifølge de som har regnet på det, men mer reell er utfordringen fra Molde, som nå lukter sølv. Derfor kan vi være temmelig sikker på at Brann vil ha noe å spille for, helt frem til dommeren blåser av og sender alle på juleferie. Og fortjener vi ikke alle en skikkelig avslutning på en ganske spesiell sesong?
Tid og sted: Brann stadion, Kniksens plass 1, kl 18.00.

Lesertur til Frankrike:
Paris og Champagne
Dette er en tur for livsnytere. Reisen begynner i den vakre franske hovedstaden. Paris er å vandre rundt og snuse inn lukter, synsinntrykk og atmosfære. Byen er et kunstverk i seg selv med sine restauranter, caféer, gatemusikanter, parker og spennende shoppingstrøk.
Etterhvert reiser vi fra verdens vakreste hovedstad, til Champagnens hovedstad Epernay. Den ligger i hjertet av det prestisjefylte vinområdet, og under hovedgaten Avenue de Champagne ligger 300 millioner flasker av forskjellige merker lagret i kalksteinsgangene. Vi gjør oss klar for å besøke turens første Champagnehus: Moët & Chandon.
Turen går videre til Reims. Vi skal gå gjennom byens Art Deco-gater og besøke den fantastiske katedralen, et mesterverk i gotisk byggestil. Det blir mer champangne-smaking, denne gangen hos Mumm. Dette champagnehuset ble startet i 1827 av de tyske brødrene de Mumm. Vil vi klare å kjenne forskjellen mellom denne champagnen og den fra Epernay?
Det blir også mulighet til, for de som vil, å ta en sykkeltur blant vinrankene i Montagne de Reims, som ligger mellom Reims og Epernay. Og på hjemreisen er det kanskje en champagneflaske eller to med i bagasjen, eller noe annet gøy som har blitt kjøpt på turen.
Tidsrom 9.-13. april 2019, turpris kr 9.200 per person. Dette inkluderer fly Bergen-Paris t/r, flyskatter, hotell i dobbeltrom (én natt i Paris, tre i Reims), 4 frokoster, en middag. Reiseleder fra Unik Travel. Tillegg for enkeltrom, drikke til måltidene og for (den frivillige) sykkelturen. For mer info og bestilling, se Uniktravel.no/bergensavisen. Der finner du også Middelhavs-cruiset, som vi skrev om i forrige nyhetsbrev.

25. november – 3 abonnenter får to billetter hver:
Julekonsert med Kurt Nilsen
Vi går inn i de to månedene, november og desember, når Kurt Nilsen fyller konserthus i både øst og vest. Som få andre har han gjort julekonserten til sin sjanger, og for stadig flere er dette et av høydepunktene i juletiden. I år som foregående år blir en fullsatt Grieghall rammen om Kurtens julekonserter i hjembyen. Artisten med den inntagende stemmen og den husvarme fremtoningen har så vidt rukket å runde de 40, men det føles som han alltid har vært der. I en fjern fortid gikk han av med seieren i Idol, både den norske og etterhvert den internasjonale, og «She’s So High» ble den mestselgende singelen i Norge gjennom tidene. Siden er det blitt Spellemannspriser, Årets Bergenser og et utall plateutgivelser. Etter at han slapp «Have Yourself a Merry Little Christmas» i 2010, har så julen blitt hans sesong – og det er det vi ser frem til nå!
Tid og sted: Grieghallen, Edvard Griegs plass 1, kl 17.30.

29. november – 2 abonnenter får to billetter hver:
Are Kalvø – Hyttebok frå helvete
«For nokre år sidan begynte Are Kalvø å miste venner til naturen. Gode venner, som før alltid var med på pub for å prate tull, begynte plutselig å gå i fjellet, legge ut bilde av skispor, og i fullt alvor seie sånt som at det berre er i møte med naturen at du forstår kor liten du er. Ein dag måtte Kalvø innsjå at han ikkje hadde ein einaste facebook-venn som ikkje hadde lagt ut eitt einaste bilde av seg sjølv på eit fjell. Kalvø la derfor ut på tur, på ski og til fots, for å finne igjen vennene sine. Og for å finne ut kva i alle dagar det er som skjer. Denne kvelden fortel han om turen, om vår tid, om naturen og om overraskande mykje anna som du ikkje trudde hadde noko med saka å gjere. Det blir stand-up. Det blir vitsar. Det blir tull. Det blir eit par uventa harde utfall mot alle som liker fjell betre enn folk.» Mer info på olebullhuset.no.
Tid og sted: Ole Bull Scene, Øvre Ole Bull plass 3, kl 21.30.


Påmeldingen er nå stengt. Vinnerne av billetter er kontaktet, og billettene er på vei!