Malerier til 140.000 kroner sporløst forsvunnet

Det er disse maleriene som nå er borte.

Det er disse maleriene som nå er borte. Foto:

– De ble skrudd ned av veggen og forsvant i løpet av natten, sier kunstansvarlig på UiB.

DEL

I slutten av oktober ble studentene ved institutt for psykologi på Universitetet i Bergen møtt av nakne vegger i instiuttets fellesarealer. For i løpet av natten hadde noen forsynt seg av syv malerier fra veggene.

– Da vi kom på jobb en morgen var de bare borte. Noen hadde skrudd dem ned fra veggen, sier leder for estetisk utvalg på UiB, Siri Meyer til BA.

20.000 per stykk

Instituttet fikk serien på tolv malerier laget på bestilling av den nå avdøde kunstneren Kjartan Slettemark. Syv av bildene i serien manglet etter det frekke tyveriet.

– Vi vet ikke helt hva som har skjedd, og jeg aner ikke hvorfor de ble tatt, sier Meyer.

Hun anslår at akvarellene har en verdi på 20.000 kroner per stykk. Om de er lett omsettelige i kunstmarkedet er også uvisst.

– 20.000 kroner er ikke mye for et slikt bilde, men de har høy kunstnerisk verdi, for Slettemark var en stor kunstner.

Malt med kopp

Maleriene kom til på en noe spesiell måte. I 1996 sto kunstneren på Muséplassen iført kjole og sang «Kjerringa med staven» mens han sprutet maling på lerretene med en kopp. Samlingen fikk derfor navnet «Kjerringa med staven».

Politiet har jobbet med kunsttyveriet siden det ble stjålet, men ikke kommet noe nærmere en løsning. Nå etterlyser de tips om hvor bildene kan være eller hvem som har utført tyveriet.

– Jeg håper virkelig de kommer til rette. Det har blitt lagt merke til at de nå er borte, for de er veldig godt likt med sine sterke farger. De har betydd mye for de som jobber i huset, sier Meyer.

Artikkeltags