– Kunstgress tvinger seg frem på grunn av forholdene

Brann og Rune Soltvedt har i lengre tid være misfornøyde med treningsforholdene.

Brann og Rune Soltvedt har i lengre tid være misfornøyde med treningsforholdene. Foto:

Av

Rune Soltvedt begrunner et eventuelt bytte til kunstgress med de dårlige treningsforholdene på Nymark.

DEL

Onsdag kveld kunne BA avsløre at det nærmer seg kunstgress på Brann Stadion. Finansieringen skal være på plass, og etter det BA forstår skal det være flertall i styret for å godkjenne planene. Skiftet kan skje allerede før sesongstart i år.

Torsdag formiddag møtte Brann-lederne pressen for å forklare sitt syn på saken.

Sportssjef Rune Soltvedt gjentar gang på gang at treningsforholdene på Nymark ikke er gode nok. Han mener treningsforholdene er verre enn noen gang.

– For oss er hele nøkkelen at vi har ekstremt dårlige treningsforhold. Jeg kan ikke få sagt det nok. Treneren må gå ut på banen om morgenen for å se om vi kan trene på banen den dagen, og han kan kanskje merke av 20x20 meter som vi kan trene på. Det har pågått over for lang tid, sier Soltvedt.

Han sier det vil koste mange titalls millioner å fikse på treningsbanene.

– Tvinger seg frem

Brann trener på to gressbaner utenfor Stadion. Bergen kommune skulle fikse disse banene i fjor og i år, men det har ikke vært vellykket. Brann mener at treningsforholdene er såpass dårlige at et skifte til kunstgress mer eller mindre tvinger seg frem.

– Det er ingen som hadde ønsket dette hvis det var mulig å spille og trene på gode gressbane, det er jeg åpen og ærlig på. Kunstgress tvinger seg frem på grunn av forholdene, sier Soltvedt.

Hvis Brann skal bytte til kunstgress før sesongstart, må arbeidet starte innen utgangen av januar. I så fall haster det å få fattet et vedtak i styret.

– Det er kritisk for å kunne utvikle oss som klubb, og være konkurransedyktig mot andre lag, sier Soltvedt.

Fakta og følelser

Branns daglige leder Vibeke Johannesen mener de harde fakta taler for å legge kunstgress, mens følelsene og klubbens historie taler for å beholde naturgresset på Stadion.

– Tro meg: Vi forstår hvor mye følelser det er knyttet til dette. Det er en vanskelig beslutning. Det er styret som må ta avgjørelsen, og de tar det på alvor, sier Johannesen.

Hun sier de i lengre tid har jobbet med å innhente informasjon, slik at styret har et bredt beslutningsgrunnlag. Johannesen sier at gressbanen på Stadion uansett må byttes innen to år, blant annet med fjernvarme og nytt vanningsanlegg.

Vibeke Johannesen.

Vibeke Johannesen. Foto:

Flere supportere og medlemmer har reagert på manglende involvering i saken.

– Går dere for fort frem?

– Vi har snakket om dette i klubben over ti år. Det var grundig oppe i klubben i 2015, og så vil kanskje mange føle at det går fort frem fordi det ikke har vært mye diskutert den siste tiden, svarer Johannesen, som mener at innvendingene fra 2015 ikke er like sterke lenger.

Hun viser da til at norske kunstgress-klubber hevder seg i Europa, og at det er mulig både å selge og kjøpe spillere selv om klubben har kunstgress.

– Alle de harde fakta taler for at dette er en god beslutning, sier Johannesen.

– Så det blir kunstgress på Stadion i år?

– Det er opp styret å beslutte.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken