Rundt klokken 12 søndag fikk politiet beskjed fra tilfeldig forbipasserende om at noen hadde brutt seg inn på kjøpesenteret Øyrane Torg i Arna.

Det viste seg at noen hadde tatt seg inn i gullsmedbutikken Kleiveland Ur & Gull.

Varer til en verdi av flere hundre tusen var borte, og flere skader var påført glass og monter i butikken.

Gjenkjente kvinnen fra tidligere

Politiet dro raskt til stedet for å komme til bunns i tyveriet, hvor gjerningspersonen alt hadde forlatt stedet.

Heldigvis var videoovervåkningsbildene i og utenfor senteret av så god kvalitet, at politiet lett kunne identifisere en kvinne som fremsto som tyven.

– En patrulje gjenkjente denne kvinnen, som de hadde møtt på tidligere samme dag under et urelatert oppdrag. De ilte til adressen, hvor de fant kvinnen og i alle fall deler av tyvegodset, forteller operasjonsleder Eivind Hellesund.

Byttet besto av alt av ringer, smykker, klokker og armbånd, i en varierende prisklasse.

Ifølge Hellesund er det for tidlig å si om alt er kommet til rette, men forteller at ansatte ved gullsmeden jobber med å få oversikt over inventaret.

– Vi er godt fornøyde med å kunne pågripe en mistenkt etter så kort tid. Kvinnen er en kjenning av politiet, vil bli forsøkt avhørt, vi vil gjøre sporsikring og ta hånd om beslaget, opplyser operasjonslederen.

Den mistenkte kvinnen (29) ble pågrepet rundt klokken tre, og var dermed på frifot i rundt tre timer.

– Fantastisk arbeid og effektiv håndtering

Til tross for en lei opplevelse med knuste ruter og stjålne varer, ser søndagens tyveri ut til å ende godt.

Senterleder Vibeke Myhren vil rette en takk til politiet som raskt løste den trasige saken.

– Jeg må skryte uhemmet av politiet. Det var fantastisk arbeid og effektiv håndtering, og de er allerede kommet langt i saken. Jeg er kjempeimponert, forteller Myhren.

Hun ankom stedet samtidig med politiet, og har tilbragt hele dagen på å føre rapporter og følge opp ansatte ved senteret.

– Det er synd når sånne ting skjer, og dette er første gang jeg opplever noe sånn på mine knappe fem år her. Det er ikke hverdagskost med innbrudd på senteret, men når det først gikk som det gikk, så har politiet vært særdeles effektive, skryter Myhren.

Hun opplyser at senteret vil åpne som normalt mandag morgen.