Det var vitner på stedet som varslet politiet.

Den første patruljen var på adressen klokken 2048. De kunne bekrefte funnet av den døde kvinnen.

Etter det BA får opplyst skal 20-åringen lørdag kveld ha fortalt personer i bekjentskapskretsen at han hadde gjort noe dumt og at han trengte hjelp.

Bare et lite kvarter etter at politiet var på stedet, ble sønnen (20) pågrepet. Han ble pågrepet i et bolighus på Kolltveit av væpnet politi, får BA opplyst.

De pårørende er varslet, opplyser politiet.

Drap er en av hypotesene

Siktede ble fraktet til politihuset i Bergen og forsøkt avhørt lørdag kveld og i natt. Det lot seg ikke gjøre, og politiet skal avhøre siktede søndag.

Det har pågått kriminaltekniske undersøkelser på adressen gjennom natten. Flere vitner er avhørt og politiet har hatt en rundspørring i nabolaget. Det er også sikret elektroniske spor.

– En av hypotesene vi jobber ut fra, er at dette er et drap, sa politiadvokat Christine Møen Wisløff under pressekonferansen søndag klokken 12.

– Familien i dyp sorg

20-åringens forsvarer, Jørgen Riple, opplyser til BA at hans klient sitter i avhør utover søndagen og at det er usikkert når det er ferdig. Foreløpig har han ikke tatt stilling til spørsmålet om straffskyld.

Ellen Eikeseth Mjøs er oppnevnt som bistandsadvokat for de pårørende:

– Det som har skjedd er en forferdelig tragedie som har kommet som et sjokk på familien. De er i dyp sorg og ber om ro i den vanskelige tiden, sier Mjøs til BA.

Huseier: – Stort sjokk

Naboer BA har vært i kontakt med kjenner ikke til at det skal ha vært noen pågående konflikt mellom mor og sønn.

BA har vært i kontakt med huseieren. Hun er bortreist i pinsen og ble oppringt og varslet om tragedien lørdag kveld.

– Det var naturligvis et stort sjokk. Hun var stille og rolig og hadde bodd i leiligheten i et par år. Et fint menneske, sier huseieren til BA